|
Bizi gépe
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2013-02-23, 12:41 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
Bizi gépe/gépei |
|
| |
csewe |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-11-11, 20:35 | Üzenet/Post # 41 |
 Fontos tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 596
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 1
Idézet Bizi Ha a 220V-os szénkefés motort összeköttetésben hagyom a tokmánnyal miközben a léptetővel forgatom,akkor a 220V-os nem fog nekem generátorként működni? Ha nem tartalmaz állandó mágnest,akkor nem fog dinamóként viselkedni. |
|
| |
Bizi |
Dátum/Date: Hétfő, 2013-11-11, 20:45 | Üzenet/Post # 42 |
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 191
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
csewe, Sajnos mágneses.
Viszont a 220V-os szénkefe nélkülit lehet forgatni gond nélkül. Jól tudom? Megerősítenél ebben? |
|
| |
Bizi |
Dátum/Date: Csütörtök, 2014-01-23, 09:28 | Üzenet/Post # 43 |
aktív tag
Üdvözletem klubtársak. Gép építésben gazdag új évet kívánok mindenkinek. Teszek fel pár képet a gépemről,mely 95%-ban elkészült. Jelenleg még várom a főorsóm átalakítását.Ha megérkezik,akkor lesz a gépemnek asztala,mert önmagával szeretném síkba maratni. Addig is felteszek egy ceruzát rajzolgatni.Na meg gyakorolom a szerkesztéseket. Maga a gép 1500mm\min sebességgel szépen,tévesztés nélkül megy. Az Y és Z tengelyemen golyósorsó van,míg az X tengelyen Kéritől kapott zx100. Sok embernek köszönhetem a gépem létrejöttét.Neveket nem írok,mert nem szeretnék sorrendet felállítani. Minden segítség hasznos számomra.
Köszönöm fiúk.
Ha szépet rajzol azt is megosztom veletek. Addig is a gépem jelenlegi állapota.:
|
|
| |
Bizi |
Dátum/Date: Péntek, 2014-01-24, 09:55 | Üzenet/Post # 44 |
aktív tag
Sikerült felszerelnem egy ceruzát a gépemre,rugós megoldással. Magát a szerkesztést még nagyon gyakorolni kell,de ahhoz képest ,hogy soha nem próbáltam elsőre szerintem elmegy. Ha valaki nem ismerné fel,Dr Hause:
Ja és Aspire volt a segítségemre. Az AC még magas nekem.A pálya generálásnál elakadok.
Az üzenetet módosította/Modified by Bizi - Péntek, 2014-01-24, 09:58 |
|
| |
Kéri |
Dátum/Date: Péntek, 2014-01-24, 20:39 | Üzenet/Post # 45 |
ismerkedő tag
Üzenetek/Posts: 74
Kitüntetések/Medals: 0
Gratulálok! Jó látni amikor életre kell egy gép. (aláfestő hang, gonosz gurgurázó kacaj: BRUHAAHAHAAAaaaa) Én a sajátomat tegnap egy órán át csodáltam ahogy jobbra-balra mozog az egyetlen működő Y tengely Nem utolsó sorban mások gép épülését nézegetve és megirigyelve kapok mindig inspirációt hogy tovább építsem az enyémet. |
|
| |
Bizi |
Dátum/Date: Hétfő, 2014-04-21, 19:04 | Üzenet/Post # 46 |
aktív tag
Utólag is kellemes húsvéti ünnepeket fórumtársak. Hasznosan töltöttem a hosszú hétvégét,és elkészült az asztalom,na meg kapott egy led sor világítást is,vagyis 2 sort,mert van egy 10cm-es a Z alján is. Jelenleg egy kézi felső marót szerkesztettem a gépemre,és ezzel martam nútot a 30-as T szelvényeknek. A tokmányt is fel rögzítettem,még a hajtását kell megoldanom és kész lesz az is. Pár kép a jelenlegi állapotról.
|
|
| |
Zolibá |
Dátum/Date: Hétfő, 2014-04-21, 19:20 | Üzenet/Post # 47 |
alapkő
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Idézet Bizi (  ) Pár kép a jelenlegi állapotról. Sok sikert, már a célegyenesben vagy. |
|
| |
Bizi |
Dátum/Date: Hétfő, 2014-04-21, 19:35 | Üzenet/Post # 48 |
aktív tag
Zolibá, Köszönöm. Sajnos a maró motorom nem tudom mikorra fog elkészülni,mert mindig az az utolsó amivel foglalkoznak. Lényeg,hogy akkorra biztosan meglegyen mikorra teljesen elkészül a gépem. |
|
| |
Bizi |
Dátum/Date: Szerda, 2014-07-16, 18:15 | Üzenet/Post # 49 |
aktív tag
Hétfőn végre elkészült a marómotorom. Egy sima kézi felső maró lett átalakítva.(Korábbi képeimen fellelhető.) Kapott egy ER16-os patronbefogót ami 20\100 tengellyel,M10 belsőmenettel rendelkezik. Csak a műanyag része maradt eredeti állapotban a motornak,mert nem akartam az állórész és kefék tartójával (rögzítésével) bíbelődni.Ami ez alatt volt,az lekerült,és teljesen új csapágyházat kapott. Alul 2db 6004-es csapágyat kapott távtartóval,míg felül az eredeti 608-as megmaradt. A forgórész a tekercselés alatt le lett szúrva,mert egy lapos anyagra volt ráöntve valami barna bakelit szerű,és az tartotta az eredeti befogót.Na ezért lett leszúrva,és kapott M8 belsőmenetet. A befogószár beépítésre került a csapágyházba,majd egy közdarabbal össze lett tekerve a forgórésszel.Órával beállítottam az egytengelyűséget,majd lehetett is összecsavarozni. Most pedig itt vannak a képek.
Az üzenetet módosította/Modified by Bizi - Szerda, 2014-07-16, 18:32 |
|
| |
csewe |
Dátum/Date: Szerda, 2014-07-16, 19:32 | Üzenet/Post # 50 |
 Fontos tag
Bizi, nagyon ügyes megoldás. |
|
| |
tweakie |
Dátum/Date: Péntek, 2014-07-18, 07:45 | Üzenet/Post # 51 |
 alapvető tag
Üzenetek/Posts: 1050
Hírnév/Fame: 5
Kivalo megoldás Peas
Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm. |
|
| |
Viktor |
Dátum/Date: Szombat, 2014-07-19, 06:30 | Üzenet/Post # 52 |
 Fontos tag
Üzenetek/Posts: 660
Bizi, Szia.Gratula ,nagyon jó ötlet,én is hasonlót csináltam,csak én felxből. főorsó |
|
| |
Bizi |
Dátum/Date: Szombat, 2014-07-19, 15:31 | Üzenet/Post # 53 |
aktív tag
csewe, tweakie, Köszönöm szépen,próbálok igyekezni.
Viktor, Köszi.Remek megoldás a tied is. Neked nem melegedett az alsó csapágyház,amit ráépítettél? Sajnos az enyém melegszik.Pedig mint jól látható a gyári méretű szellőzők lettek rá kialakítva.Fújja is a levegőt rendesen. Direkt 2 féle csapágyat alkalmaztam (elsőnek),6004-es mind a kettő,csak az egyik 2rsh,a másik 2rs1. Ezzel a variációval hamar nagyon meleg lett a csapágyház.Szétszedés után kiderült,a 2rs1 legalább 2x feszesebb mint a másik (mélyebb hornyú).Ezért kicseréltem,így most mind a kettő 2rsh.Sajnos így is melegszik,de már nem annyira.Gondolom be kell járódni a csapágynak. |
|
| |
csewe |
Dátum/Date: Szombat, 2014-07-19, 17:52 | Üzenet/Post # 54 |
 Fontos tag
Bizi, attól tartok,hogy a melegedé nem fog enyhülni. Azok a csapágyak eléggé nagyok erre a fordulatra. Nálam 608zz-s csapágak vannak a fortunámban,és langyosak azok is,9000fordulat/perc- |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Szombat, 2014-07-19, 20:30 | Üzenet/Post # 55 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Bizi, szép kivitelezés, teljesen gyárinak tűnik. Ahogy csewe is utalt rá a csapágyaid nagyok. A 6004 határfordulata 18krpm körül van, afölött várható a melegedés. Viktor 608-asa 35-40krpm-ig használható. Nagyon macerás volna betenni két kisebb csapágyat?
H1i.hu |
|
| |
Bizi |
Dátum/Date: Vasárnap, 2014-07-20, 05:50 | Üzenet/Post # 56 |
aktív tag
Amatőr, Köszi.
A 608-as csapágy 8milis tengelyre megy rá,az én tengelyem 20mm. Belül M10 menettel. Sajnos nem kivitelezhető a kisebb csapágy. Utána néztem,és találtam megfelelőt.Méretben teljesen megegyeznek. Skf a 6004-est 24K-ig írja. A 7004-est 60K-től 80-90K-ig,függ a betűjelzéstől. Csak az ára....
Az üzenetet módosította/Modified by Bizi - Vasárnap, 2014-07-20, 05:53 |
|
| |
Viktor |
Dátum/Date: Vasárnap, 2014-07-20, 07:19 | Üzenet/Post # 57 |
 Fontos tag
Bizi, Az enyém is melegedett ,de nem volt vészes. |
|
| |
Bizi |
Dátum/Date: Kedd, 2014-08-05, 06:40 | Üzenet/Post # 58 |
aktív tag
Gyakoroltam a szerkesztéseket,többnyire photo-carvet,de az aspire is megyeget már. Ez utóbbival készítettem egyik ismerősnek 360-as szíjtárcsát a betonkeverőjéhez,valamilyen műanyag lapot hozott 30mm vastagságban.Esztergályos ismerőse ajánlotta,és adta neki,na meg az ékszíj pályát is ő esztergálta bele,mert nekem nincs hozzá marókésem. Megtervezve:
Itt pedig legyártva:
|
|
| |
Viktor |
Dátum/Date: Kedd, 2014-08-05, 07:52 | Üzenet/Post # 59 |
 Fontos tag
Bizi, Gratulálok,csoda szép,és ügyes kivitelezés. |
|
| |
proli |
Dátum/Date: Vasárnap, 2015-01-18, 20:49 | Üzenet/Post # 60 |
nézelődő tag
Üzenetek/Posts: 12
Kitüntetések/Medals: 0
Bizi átnéztem a topicodat,megmondom a tutit írigykedek a látottakra. Elnézve a legtöbb géppel rendelkezőt nem biztos, hogy ez már hobby kategória ezek igazi célgépek.(remélem egyszer eljutok én is hasonló szintre.) Kínai vezérlő és a mocik beválltak? Ezt a nagy tömegű gépet 2.1Nm mocik mozgatják lépésveszteség nélkül? Szerinted a gépemnél is bevállna mert én 3,1Nm gondolkodtam.(tudom drágábbak a mocik ,de ha a 2,1 kicsi újra megvenni a nagyobb motorokat már nem tudnám. Hogy tudok megbizonyosodni szerinted arról,hogy a 2,1Nm elég az én gépemhez?)
űdv nektek! |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2022 | | |
 | |  |
|
|