Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 8 / 12«126789101112»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC gépek » süllő46 gépe(i)
süllő46 gépe(i)
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2013-02-17, 21:23 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Minden Süllő45 gépéről, gépeiről
 
süllő46 Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-02, 23:16 | Üzenet/Post # 141
komoly tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 463
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm, a háttérből csendben figyelemmel kísérem a pirográfod születését. A Hobbi Elektronikán is.
 
remiasa Dátum/Date: Kedd, 2015-02-03, 04:05 | Üzenet/Post # 142
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 513
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Süllő46, Ó de jó hello nagyon köszönöm, azon az oldalon nem sokat járok de néha felteszek egy két képet.  Nem akarom más oldal hírét rontani de ez a fórum sokkal barátságosabb, itt segítőkeszebbek az emberek a másikkal szemben, ezért itt jobban szeretek lenni. smile

Az üzenetet módosította/Modified by remiasa - Kedd, 2015-02-03, 04:07
 
elektron Dátum/Date: Kedd, 2015-02-03, 18:31 | Üzenet/Post # 143
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
A megvilágítással nekem is mindig bajom van, egy ilyen körbevilágító panelkát kellene készítenem nekem is hozzá, nagyon jó az.
 
süllő46 Dátum/Date: Kedd, 2015-02-03, 21:45 | Üzenet/Post # 144
komoly tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 463
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
elektron, Ma már martam a géppel persze csak kézi állítgatással. A főorsó világítás nagyon szuper.
Nincs árnyék és nagy fénye van és mivel a fényforrás nem látható nem zavarja a szemet.
 
elektron Dátum/Date: Kedd, 2015-02-03, 22:01 | Üzenet/Post # 145
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Pont ideális erre a célra tényleg.
 
süllő46 Dátum/Date: Kedd, 2015-02-03, 22:15 | Üzenet/Post # 146
komoly tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 463
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
elektron, Nem tudom Neked mennyi helyed van de ledszalagból is egyszerűen kialakítható a világítás.
Csak 12 voltot kell adni és már 3 db is vágható belőle.
 A szalag ragasztója nem megbízható mert melegszik a led üzem közben és leválik a ragasztó. Ezért vagy egy plexi lappal kell leszorítani vagy szilóval ragasztani.
 
elektron Dátum/Date: Szerda, 2015-02-04, 15:41 | Üzenet/Post # 147
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Kösz, van is szalagom is, tényleg leválik, ha melegszik, valamivel meg kell támasztani, átlátszó plexivel, az is van, akkor már csak rá kell majd szerelni, ha  a gép közelébe kerülök.
 
Amatőr Dátum/Date: Szerda, 2015-02-04, 17:57 | Üzenet/Post # 148
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
elektron, hasonló gondom volt régebben, így sikerült megoldani:





Géppel hamar ki lehet faragni a ledek helyét.
Csatolások/Attachments: 0295230.jpg(334Kb) · 4937065.jpg(292Kb)


H1i.hu
 
süllő46 Dátum/Date: Szerda, 2015-02-04, 20:21 | Üzenet/Post # 149
komoly tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 463
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Amatőr, Úgy könnyű, hogy van mivel faragni.
 
Amatőr Dátum/Date: Csütörtök, 2015-02-05, 06:23 | Üzenet/Post # 150
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
süllő46, hamarosan Neked is menni fog.

H1i.hu
 
süllő46 Dátum/Date: Vasárnap, 2015-02-08, 13:18 | Üzenet/Post # 151
komoly tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 463
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Az informatikus barátom most rakná össze a számítógépet a cnc-hez.
Szeretném kérdezni mi az optimális gép igény? Proci. RAM, videó kártya.
 
Béni Dátum/Date: Vasárnap, 2015-02-08, 14:09 | Üzenet/Post # 152
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
süllő46, milyen vezérlőprogramot fogsz használni?

http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
süllő46 Dátum/Date: Vasárnap, 2015-02-08, 23:04 | Üzenet/Post # 153
komoly tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 463
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Béni, MACH3-at, tudom Neked nem a szíved csücske, de kezdésnek jó lesz. Ismerve agyam kapacitását ez is bőven megfogja haladni a tudásomat.
A Mach-on kívül egyéb programok, rajzoló, G-kód, szóval az alapvető dolgok lesznek rajta. Netezni, játszani nem akarok, szigorúan cnc.
 
Kéri Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 06:35 | Üzenet/Post # 154
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 74
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Régi, asztali P4-es energiatakarékosság és tuning nélkül.
Azt szereti a Mach, de változatosan ott is előfordulnak gondok ha nincs szerencséd.
Én XP-vel használom, lekapcsolva minden olyan szolgáltatást amire nincs szükség közvetlenül a Mach futtatásához.
Ami durva, hogy még így is bejött időnként valami 1HZ-es ingadozás, amire nem találtam magyarázatot, aztán kiderült hogy a számológép alkalmazás futtatása után jött be mindig. Lehet hogy az SP3-as miatt, ebből következik hogy tényleg semmit nem szabad futtatni a Mach-en kívül.
P3 1Ghz-el is használtam, de azon csak a Mach2 szeretett futni.
Menni persze mindegyik megy, de a generált jelek egyenletességét zavarhatja sok minden, és nem is gép teljesítménytől függ.
Mach az UC100-300 as USB-s kártyákkal viszont tökéletes jeleket generál bármivel.
 
Béni Dátum/Date: Hétfő, 2015-02-09, 11:11 | Üzenet/Post # 155
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
süllő46, Kéri tanácsa jó. Intel chipkészletet javaslok, régebbi Celeron proci elég 1 Gb RAM-al és XP SP2-vel.
SP3-at kerüld, mert sok buherált forog közkézen, ami beteges!
A PC-n megspórolt összegen vegyél egy UC300-at, vagy valami egyéb külső mozgásvezérlőt! Sok bosszúságtól óvod meg magad így!


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
süllő46 Dátum/Date: Kedd, 2015-02-10, 20:14 | Üzenet/Post # 156
komoly tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 463
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
KériBéni, Köszönöm a hasznos információkat, még egy kérdés: XP home vagy a prof. a jobb?
 
elektron Dátum/Date: Szerda, 2015-02-11, 08:36 | Üzenet/Post # 157
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 229
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
Nekem egy P3-as ép 800MHz-es processzorral futtatja a Mach3-mat gond nélkül, géptípus függő a dolog az biztos, típust meg szinte hiába mondani, mert nem biztos hogy pont ilyet találunk, majd megnézem milyen alaplapom van, nem integrált VGA kártya legyen benne.

Intel Celeron processzora van ennek is. 512MByte RAM. Képernyő kímélő meg hasonló funkciókat ki kell kapcsolni amit lehet.


Az üzenetet módosította/Modified by elektron - Szerda, 2015-02-11, 08:38
 
Béni Dátum/Date: Szerda, 2015-02-11, 09:55 | Üzenet/Post # 158
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
süllő46, XP HOME-val nem találkoztam még élőben, nem tudom mivel kevesebb, mint a PRO.
Szerintem a PRO a biztos választás.


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
süllő46 Dátum/Date: Csütörtök, 2015-02-12, 22:05 | Üzenet/Post # 159
komoly tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 463
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
elektronBéni, Köszönöm szépen a válaszokat.

Hozzáadva (2015-02-12, 22:05)
---------------------------------------------
Nem látok tisztán.Láttam olyan rajzot ahol a végállás kapcsolók sorba vannak kötve és ha egyik nyit akkor megáll a gép. Máshol azt olvasom, hogy külön-külön kell bekábelezni és valahova kötni mert a a MACH-nak tudni kell melyik oldali végállás kapcsolt. Vagy úgy van,hogy egyik oldali a HOME  a másik oldaliakat meg sorba lehet kötni.
Hall generátoros végállásokat készítek, és arra gondoltam, hogy az asztal alatt egy db Hall érzékelő lenne és a végállásoknál egy -egy mágnes. Mit javasoltok?

 
Kéri Dátum/Date: Péntek, 2015-02-13, 10:23 | Üzenet/Post # 160
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 74
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Jó a te megoldásod is.
Az kvázi ugyan az mint a sorba kötött kapcsolók.

A felvázolt mindkét megoldás helyes.
Az irány abból a szempontból nem érdekes, mert a Mach pontosan tudja hogy melyik irányba mozog. Ráadásul a végállás kapcsolók feladata csak annyi, hogy kizárólag hibás működés esetén ha túl fut a gép akkor leállítsa. Vagyis a vészstoppal azonos a funkciója.
Alapból a szoftveres limiten nem megy túl a gép.
Azt lehet hogy Home kapcsolónak használod az egyik végállás kapcsolót. Nem szükséges külön, bár a HALL kapcsoló visszatérési pontosságáról nekem vannak kétségeim, de hobby célokra jó lehet. A referencia kapcsolók az iparban elég komoly mechanikával rendelkező precíziós eszközök. Gondolj csak egy 3D tapintóra.
 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC gépek » süllő46 gépe(i)
Oldal 8 / 12«126789101112»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016