Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 1 / 812378»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC gépek » Poros gépe (Poros gépe)
Poros gépe
KisKZ Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:17 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Poros gépéről
About Poros's machine.
 
poros Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:52 | Üzenet/Post # 2
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 147
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Holnap készítek képeket a már meglévő alkatrészekről és felteszem.
Kíváncsian várom a véleményeket az elképzelésemmel kapcsolatban.
 
poros Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:53 | Üzenet/Post # 3
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 147
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel kérdéseimet. Ha mégsem kérem a moderátort helyezze át a megfelelő topicba.
Nos mint bemutatkozásomban írtam én is elhatároztam egy gép építését. A mechanika nagy részének összeszedésén túl vagyok. az X és Y tengelyekhez 30mm átmérőjű kéreg edzett vezetők 20 és 10mm menet emelkedésű golyós orsók tartoznak. A Z tengely 15ös lineáris sínek dupla kocsik 10mm-es emelkedésű golyósorsó. A marómotor is megvan egy 200W-os perske marómotor a hozzá tartozó frekvencia váltóval. A gép munkaterülete hozzávetőlegesen x-y700x450mm lesz. A Z tengely mozgása KB150mm. A gép váza acél ami részben szintén megvan. A tengelyek mozgatásához 3,1Nm-es motorokat terveztem amiből egyenlőre 1DB-ot már megvásároltam. A gépen reliefek és áramköri berendezések alumínium előlapjának elkészítése a célom saját részre! Tehát ipari használat nem szerepel a terveim között.
A bő lére eresztett bevezetés után most jönnének a kérdéseim. Kicsit járatos vagyok az elektronikában de a számítógép és a hozzátartozó perifériák nagyrészt homályos folt tudásomban.
Laptop menyire használható a MAC3 illetve a gép vezérléséhez? Ebből van több darab is a tulajdonomban.
Ha igen, hogyan /mivel/ tudom csatlakoztatni ,hogy a motor vezérlők soros portjára olyan jel és oda kerüljön ahova kell?
A motor vezérlését inkább készen vásárolni érdemes,vagy hozzáértővel legyártatni?
Egyenlőre ennyi lenne. Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
 
csubi Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:53 | Üzenet/Post # 4
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 85
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
poros,
szia

Quote (poros)
Laptop menyire használható a MAC3 illetve a gép vezérléséhez?

lehet használni!

A lényeg hogy legyen rajta LPT kimenet "nyomtató", fusson rajta XP, és azt hiszem 1,3Ghz legyen minimum! Anno nekem ezt írták!
A kábel egy 25 lábas, ilyen nézd csak:



Quote (poros)
A motor vezérlését inkább készen vásárolni érdemes,vagy hozzáértővel legyártatni?

az árakat körbe kell édeklődni, ebben nem tudok segíteni!
Sok sikert szép napot!
üdv
Csatolások/Attachments: 8389239.jpg(47Kb)
 
poros Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:53 | Üzenet/Post # 5
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 147
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm csubi!
Erre a gépre gondoltam. My WebPage.
Remélem jó a link.

Hozzáadva (2012-04-24, 6:09 PM)
---------------------------------------------
Ezek a csatlakozási lehetőségek.
Csatlakozók 3xUSB, VGA, Express Card, LAN

 
csiki Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:53 | Üzenet/Post # 6
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 369
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Quote (poros)
Erre a gépre gondoltam


Ehhez a géphez kell még egy ilyen

smoothstepper

és megy mint a golyó!
 
csubi Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:53 | Üzenet/Post # 7
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 85
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
poros, szia!
Nem tudom, hogy olvastad e, de a termék vevői értékeléseben azt írják, hogy nem bírja az XP-t!
Azt nem tudom, hogy a Mach3 milyen más operációs rendszerrel kompatibilis, ezzel inkább várj, míg más forumtársaink is hozzászólnak a kérdésedhez!
És még nincs rajta LPT-kimenet sem, de ha jól tudom létezik valami usb-s átalakító is,amivel lehet használni a vezérlőt de ezzel a témával nem foglalkoztam még, mert az én gépemen van LPT kimenet!
üdv!
 
poros Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:53 | Üzenet/Post # 8
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 147
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szia Csiki!
Mivel az angollal is hadi lábon állok bátorkodom megkérdezni ezt nevezik "nálunk" USB átalakítónak?
/USB-ből soros portot készít?/

Hozzáadva (2012-04-24, 6:51 PM)
---------------------------------------------
Van egy régebbi gépem is ezen eredetileg XP fut csak "kisebb" mint az előző.My WebPage
A gépet egyébként kizárólag a MAC3 futtatására szeretném használni.

 
csiki Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:54 | Üzenet/Post # 9
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 369
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Quote (poros)
/USB-ből soros portot készít?/


Ez nem az az usb-lpt átalakító amit a kereskedelemben is lehet kapni. Azokkal nem tudsz boldogulni.

Alapjában hasonló, de ettől sokkal többet is tud.
4mhz frekivel is tud akár dolgozni, 2 lpt portot ad és elég sok plusz lehetőséget.

Egy kicsit túlzásnak tartom a linkelt gépet vagyis én sajnálnám a gép mellett nyeletni vele a port.
 
poros Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:54 | Üzenet/Post # 10
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 147
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Quote (csiki)
Egy kicsit túlzásnak tartom a linkelt gépet vagyis én sajnálnám a gép mellett nyeletni vele a port.

Mielőtt azt hiszi valaki,hogy én vagyok a Joe bácsi el kell mondanom mindkét gépet a gyerekeimtől örököltem.
Akik már nagyon várják a gép elkészültét. Gyakorlatilag hozzájárultak a CNC-hez ezekkel a gépekkel.
Viszont a 180 dollárt már sajnálnám amit a linkelt készülékért kérnek. biggrin
Olvastam már az USB csatlakoztatás nehézségeiről. Nem ragaszkodom a laptopos megoldáshoz ha van egyszerűbb és praktikusabb megoldás akkor azt választom. Egy asztali gépet amire itt szükség van biztosan összetudok hozni ezeknek az árából. Ha TI azt mondjátok egyszerűbb és praktikusabb ez vagy az módszer akkor azt választom.
 
csiki Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:54 | Üzenet/Post # 11
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 369
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Quote (poros)
Ha TI azt mondjátok egyszerűbb és praktikusabb ez vagy az módszer akkor azt választom.


Éppen tegnap adott el svejk a sárgán erre a célra tökéletesen megfelelő sok asztali gépet tizenezer forintokért.
Olyan laptopot is ki lehet fogni 30 körül amin van lpt port és a megmaradt pénzt a gépre költöd akkor jobban jársz. smile
 
KisKZ Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:54 | Üzenet/Post # 12
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (csiki)
Ehhez a géphez kell még egy ilyen


hmm.... 150 dolcsi... Enné meg a fene. Sajnos ha a MACH-os fiúk nem csinálnak valamit előbb utóbb ebből sokat fognak venni az emberek.

Ha gond lenne valakinek és van PCMCI csatlakozója van egy LPT portom rá. (csak tudnám hova tettem!)
 
csubi Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:55 | Üzenet/Post # 13
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 85
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
KisKZ,
Ez gyors volt smile

Miért nem azt írtad hogy: ehunvane smile
Elővarázsoltad?
 
KisKZ Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:55 | Üzenet/Post # 14
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (csubi)
Elővarázsoltad?


Két karika volt a varázspálcámmal. smile
 
csiki Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:55 | Üzenet/Post # 15
komoly tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 369
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Quote (KisKZ)
hmm.... 150 dolcsi... Enné meg a fene.


Pár éve szerveztünk egy beszerzést HJózsi-val. Ha jól emlékszem 35 darabot vettünk.
30000ft volt a nagy tétel miatt az ára. Csak gond volt a küldéssel mert nem voltak
hajlandóak külön címekre küldeni egyben meg féltünk a vámtól. Végülis
a tesómnak küldte Floridába és Ő küldözte szét a sok embernek.
 
KisKZ Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 18:58 | Üzenet/Post # 16
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (csiki)
Pár éve szerveztünk egy beszerzést HJózsi-val.


Nem csinál ilyet most itthon is valaki? Mintha szőr említette volna. de még az is lehet hogy linket is küldött....
De ezt már majd valahol más topicban...
 
poros Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 19:09 | Üzenet/Post # 17
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 147
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
A PC-n gondolkoztam ma . A "túloldalon" látom svejk ismét árusít gépeket. Sikerült annál is jobb ajánlatra akadnom LCD monitorral együtt nem sokkal kérnek többet érte mint svejk. Ráadásul fél éves garanciát is vállalnak. Így megoldódna port problémám egy LCD monitor sem foglalna túl nagy helyet a gép mellett. Az energia fogyasztásról nem is beszélve.

Hozzáadva (2012-04-25, 8:09 PM)
---------------------------------------------
Már mint egy képcsöves monitorhoz képest ami a padláson is porosodik. Gondoltam az energia felhasználást.

 
poros Dátum/Date: Csütörtök, 2012-04-26, 11:58 | Üzenet/Post # 18
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 147
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Ígértem képet a már meglevő alkatrészekről.
Csatolások/Attachments: 1638742.jpg(486Kb) · 5035567.jpg(300Kb) · 4867732.jpg(192Kb)
 
csubi Dátum/Date: Csütörtök, 2012-04-26, 12:15 | Üzenet/Post # 19
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 85
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
poros,
Szia!
Az első kép az nagyon tetszik smile
Hol és mennyiért vesztegetnek egy ilyet?
 
poros Dátum/Date: Csütörtök, 2012-04-26, 15:30 | Üzenet/Post # 20
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 147
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
csubi,
Szia!
A sárga oldalon vettem VJános néven van regisztrálva az eladó. A motor+ frekiváltó + 2DB szorítóhüvely postaköltséggel 70.e.

Hozzáadva (2012-04-26, 4:30 PM)
---------------------------------------------
csubi,
A többi is tetszeni fog csak legyen időm már végre neki állni az össze állításának. wacko

 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC gépek » Poros gépe (Poros gépe)
Oldal 1 / 812378»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016