Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 2 / 3«123»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC gépek » 3W-os MasterGy féle lézergravírozó (3W-os MasterGy féle lézergravírozó)
3W-os MasterGy féle lézergravírozó
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-09-04, 20:31 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Az oldal egy magát megnevezni nem akaró jóbarátunktól kapott ingyen egy masterGy féle lézergravírozót.
az ezekkel kapcsolatos információkat fogjátok megtalálni ebben a topicban.

A lézergravírozás technológiával kapcsolatban a Lézergravírozás topicban találhatóak majd az információk.
 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 21:28 | Üzenet/Post # 21
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
KisKZ,
Hát már régen volt, de szerintem, usb bootolás+PII, nem igen szeretik egymást, hacsak nincs benne valami frisebb bios.2000 utáni.De lehet hogy tévedek.
Ha esetleg támogatná, el tudom neked küldeni az ISO-t, amin rajta van a boot-hoz a dos, Belépni a mappába, meg elindítani meg el tudod abba biztos vagyok.
Maga a program elindulna cd romról is, de arra nem tud menteni, tehát mindenféle képpen kell egy floppy, vagy egy merevlemeznek látszódó valami a dos-hoz.(vagy ram- drive-a menti a memóba??? A fene sem emlékszik már rá)
Üdv zas

CF kártyád nincs véletlenül, meg egy átalakító, arra gépen usb-vel a legkönnyebb megcsinálni a dos-os rendszerlemezt, a Mastegy boot.ima-t kicsomagolod és kimásolod belőle a grav mappát rá a cf-re, vagy maga a boot.ima-ból csinálod a rendszer lemezt(de mondtad hogy valami sántít) így egyszerűbb csak a progit áttenni.
Elviekben a cf úgyviselkedik mint a winyó ha IDE-re van kötve a gép észre sem veszi hogy nem az smile


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 21:32 | Üzenet/Post # 22
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (zasti)
így egyszerűbb csak a progit áttenni.


Elvileg most csak ennyi kell.
de meg fogom oldani.
Legrosszabb estetben kiírom egy CD-re (pazarlás ugyan) visszakötöm a CD meghajtót addig.
Boot lemezől (nem hittem volna de a régi lemezeim működnek még:) ). Azzal látom a CD-t.
Program másol a Boot lemezre.
CD le, Winyó fel.
Boot winyóról és a program felmásolása a lemezről a gépre. smile
Ennyi.
 
zasti Dátum/Date: Szombat, 2011-09-24, 21:51 | Üzenet/Post # 23
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, Próba szerencs, Feltéve ha 100 % az a floppy
Majd mesélj hogy sikerült.


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
KisKZ Dátum/Date: Hétfő, 2011-09-26, 21:47 | Üzenet/Post # 24
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

Akkor elmesélem a hétvégén mire jutottam a géppel.
A hétvégén bekukkantottam a gép elektronikájának dobozába:
Egy pár dologra rájöttem, de maradt még kérdés.
Remélem vagy a Ti segítségetekkel, vagy majd ha elérhető lesz, akkor a készítő segítségével választ találok rá.



A gép STEP/DIR rendszerű mint ahogy a legtöbb HobbyCNC gép.

A két mozgó tengelyt, egy-egy MSD 40-3.2-es vezérlő szolgálja ki:



A leválasztásra egy kis panelt készített MasterGY:



Ezt ki fogom váltani egy Szőr-féle leválasztókártyával, hogy a magam szájíze szerint tudjam a kimeneteket kiosztani.

A jelenlegi kiosztás érdekes, gondolom a szoftver működéséhez van igazítva.

Az egyik tengely: STEP1 a 2, LPT lábon
A másik tengely: STEP2 a 3. LPT lábon
És van egy harmadik STEP jel itt ezen a panelen, ami a 4. LPT lábon található. (ezt nem tudtam még felderíteni, hogy mihez is kell. ez az első kérdés a számomra)

Ami igazán érdekes a számomra és eléggé nehézzé tette az első teszt megírását, hogy a három STEP jelhez tartozó DIR jel közös.
Mind a 3 DIR jel egyezik, méghozzá az LPT1 5. lábán van.
Ez szerintem azt felételezi, hogy soha nem mozog egyszerre két tengely.

A lézer teljesítményre kapcsolása az LPT 1. lábára van téve.
High active-ra állítva a az LPT 1. láb magas jelére a lézer éget. Alacsony jelnél csak kis teljesítménnyel mutatja az aktuális pozícióját. Érdekesség, hogy ez a teljesítmény is képes enyhe égetésre bizonyos fekete anyagoknál pontosan fókuszálva.

A kiegészítő elektronikai elemek, a táp részek, a trafó a hűtés:









Rákötöttem a laptopra és a STEP jeleket és a közös DIR-t kiosztottam a MACH-ban.


Itt nem voltam biztos abban, hogy a mozgó tengelyek DIR jelét tehetem-e ugyanarra a tűre a konfigban, ezért igen kacifántosan osztottam el a mozgatási gombokat, majd kalibráltam a tengelyek elmozdulását a MACH settings alatt található Axis calibration parancsa és egy mérőóra segítségével.



Az eléggé különös hardveres STEP/DIR kiosztásnak köszönhetően komoly küzdelem árán megírtam egy kis tesztet.
Csupán pár lépés ide-oda és közben a lézer ki és bekapcsolása.

Ezt mutatja ez a kis videó:


Mindezek után a lényeg:
Mivel nem akarom bántani a jelenlegi elektronika egyetlen elemét sem, hogy bármikor visszaállítható legyen az eredeti állapot, így egy új leválasztó kártyával fogok csatlakozni a hétvégén a vezérlőkhöz.
Tengelyenként szét fogom választani a DIR jelet is. Így a normál, szokásos módon a tengelyek együtt, könnyen programozható módon tudnak majd mozogni.

A következő dolog még képlékeny. Már csak azért is az, mert nem vagyok biztos abban, hogy az elején említett 3. STEP jelnek nincs-e köze a lézerdióda működtetéséhez.
De elvileg:
A lézer teljesítményre kapcsolása továbbra is marad az 1. lábon, ezt pedig a Z tengelyhez fogom rendelni, méghozzá az irányjelhez.
A teljesítményre kapcsolás idejét a tengely mozgásparaméterei segítségével lehet időzíteni. A sebesség és a mozgáshossz, ugye szépen megadja az időt.
ez ugyan nem túl szép megoldás, de még többet kell megtudnom arról, hogy milyen más lehetőségek vannak erre.

Ha biztos leszek ebben a részben, akkor egy már tesztelés alatt álló alkalmazáshoz a fejlesztője elkészít egy olyan posztprocesszort, amely olyan G kódot generál amely kiszolgálja a fenti konfigurációt. A szokványos pontonkénti gravírozás esetében, a tengelyeket a mindannyiunk által ismert CNC mozgatási módon viszi a megfelelő pozícióba és ahol szükséges a lézert bekapcsolja és bekapcsolva hagyja annyi időre amennyire szüksége van.
De lehetséges az is, hogy mozgás közben folyamatosan égető üzemmódba kapcsolva a lézert vonalakat húzzunk vele.

Még egy dolgon gondolkodok....
Elvileg különböző anyagoknál más és más fókusztávolságon működik jól a gép az információk szerint.
azon gondolkodtam el, hogy egy fényképezőgép makrolencsével ha annak az állítását motorizálom, milyen fókusztávolságok között tudnám mozgatni a lézer fókuszpontját. Azt sem tudom, hogy ezekkel a lencsékkel szabad-e próbálkozni, vagy kifejezetten csak speciális lencsét szoktak a lézereknél használni.
Meg kellene próbálni.
 
Amatőr Dátum/Date: Kedd, 2011-09-27, 17:21 | Üzenet/Post # 25
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Péter, fura ez a harmadik step jel, mégis mi lehet? Hova van kötve?
Quote (KisKZ)
High active-ra állítva a az LPT 1. láb magas jelére a lézer éget. Alacsony jelnél csak kis teljesítménnyel mutatja az aktuális pozícióját.

Legjobb tudomásom szerint ez a dióda védelmében van így, nem szabad a diódát ki-be kapcsolni, csak egy "alapjáratra" leengedni, vagy teljesen meghajtani.
Enélkül hamar tönkremenne.


H1i.hu
 
miki-bá Dátum/Date: Kedd, 2011-09-27, 20:39 | Üzenet/Post # 26
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, Hát köszönöm az elemzést. Várom a folytatást. Mindenesetre nem gondoltam ,hogy megvetted a masinát.
Mondjuk az elektromos részéhez gőzöm sincs ,de a fókusztávolságot esetleg az asztal fel-le mozgatásával is el tudod érni.
A talin a lézeres kolléga elmondta , hogy egy Sneci féle modulációs egység kell még az övéhez és megy a mach-on.
Neki mindentől külön működik az 5W dióda. Gyakorlatilag a "Z" helyére bármikor fel lehet tenni. Namármost biztos ég és föld a külömbség a kettő között mivel ebbe már a modulációs rész is bele van téve.
Természetesen csak ha jól gondolom.
Mindenesetre várom a folytatást.

Üdv

Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
KisKZ Dátum/Date: Kedd, 2011-09-27, 21:00 | Üzenet/Post # 27
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (miki-bá)
Mindenesetre nem gondoltam ,hogy megvetted a masinát.


Sokáig nem voltál az oldalon.
tudnod kell hogy a gépet nem megvettem! smile
Az egyik olyan fórumtársunk ajándéka az oldalnak, aki nem nagyon szokott ide írni, csak olvas bennünket.

Ő ajánlotta fel.
Innentől kezdve az oldal tulajdonává vált.

A modulációs egység hiánya igaz. Ebben a szerkezetben nincs ilyen, de ez itt időzítéssel van/lesz megoldva.
A dióda teljesítménye (3W) nem igazán adna teret a modulációnak. Így is kevés komolyabb feladatok (mondjuk fény gravírozása) elvégzésére.
Ez a teljesítmény csak felületi gravírozásra elegendő szerintem ha még emészthető időn belül szeretnénk elvégezni egy munkát vele.
Én egyelőre nem is gondolkodok másban még.

Tehát itt marad a megvilágítási idővel való játék, de ez is maximum a gravírozandó anyagok megmunkálási igénye miatt kell.
Ez megoldható.
Innentől kezdve viszont egyről beszélünk. smile
A fej tulajdonképpen (a Te általad is írt módon) felszerelhető a Z helyére.
De!!! De ez itt ennél a gépnél pontosan így is van!!!
Mivel ahogy írtam step/dir rendszerű a hajtás, gyakorlatilag most is teljesen kompatibilis bármi más HOBBYCNC-vel. Ezt kihasználva hajtom meg én is MACH3-ból. A videós teszt is abból ment már.

 
miki-bá Dátum/Date: Kedd, 2011-09-27, 22:09 | Üzenet/Post # 28
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, Na látod most is okosabb lettem.!
Amikor elkezdtem a CNC-vel foglalkozni 8-10 éve ,tehát kezdő voltam , akkor a méh telepen bontottam egy feltehetően
szemészeti lézert. Presze a java nem volt meg . Annál a modulációt úgy oldották meg ,hogy egy tárcsával( léptetőmotorral) eltakarták a sugár útját.
Lehet a kicsi teljesítmény miatt ott ez kivitelezhető volt. És nálunk?
A másik dolog pedig a fókusztávolságot pedig a lencse menetes hüvelyen lévő mozgatásával oldották meg ,szintén léptető motorral egy
vékonyka bordásszíjon keresztül.
Én a tárgyasztal mozgatást úgy oldanám meg mint a 3d nyomtatókon van . 4db menetes szárral + bordáskerék+ léptető motor.
Azért is érdekel ez a téma mert jelőlésre jól lehetne használni , esetleg a makettokon kontúrokat rajzolni .
Ha valami mehanikus dologban tudok segíteni akkor szólj.

Üdv

Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
KisKZ Dátum/Date: Kedd, 2011-09-27, 22:14 | Üzenet/Post # 29
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (miki-bá)
A másik dolog pedig a fókusztávolságot pedig a lencse menetes hüvelyen lévő mozgatásával oldották meg ,szintén léptető motorral egy
vékonyka bordásszíjon keresztül.


Pontosan ezt emlegettem odafenn. smile
ezért kérdeztem hogy nincs-e valakinek egy rossz makrólencséje.

Quote (miki-bá)
Én a tárgyasztal mozgatást úgy oldanám meg mint a 3d nyomtatókon van . 4db menetes szárral + bordáskerék+ léptető motor.


Ezen a gépen Gyula egy oldalon húzza meg a tengelyeket fogasszíjjal léptetőmotorokkal.
Erre amit el akart érni tökéletesen elegendő volt ez a megoldás.

Ha lenne egyszer nagyobb lézer akkor Nekem már 3 db van ebből:



Ha holnap beérkeznek a csatlakozók Viktortól, végre megpróbálom mit tudnak 3A-el.
Az eladó annyival hajtotta őket.
és ezek ugye egyszerű léptecsek, ugyanolyan bekötéssel és vezérléssel mint a normál léptecsek, csak itt az álló rész ki van terítve síkban.
 
miki-bá Dátum/Date: Szerda, 2011-09-28, 19:59 | Üzenet/Post # 30
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, Na látod ilyenekből kell a lézergépet csinálni.

" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
KisKZ Dátum/Date: Péntek, 2011-09-30, 19:51 | Üzenet/Post # 31
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Készül a bekötés holnapra. smile



Csak azt kell amjd kibogoznom odakinn, hogy mos hogyan is van bekötve a két vezérlő.
Active low-ra vagy active high-ra.

Ettől függ ugye(?), hogy a jelkábelek mellett a vezérlőre a Vcc-t vagy a GND-t kell feltennem.

Kaptam némi tesztanyagot raszterkép gravírozáshoz, de mellette magam is generálok mindjárt egy vektoros pályát.

Szereztem hasonló anyagból egy darabot mint ami ezen a videón is alapanyag:



Remélem minden stimmelni fog.
 
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2011-10-01, 22:46 | Üzenet/Post # 32
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Nos a mai nap a gép teljes tengelyenkénti egyedi Step/Dir vezérlésre.
A célom az volt ma, hogy egy egy hagyományos vektor megmunkálási G-kód-ot tudjak lefuttatni a gépen:

Az átkötések egy része egyértelmű volt, de a lézert elsőre úgy gondoltam, nem fogom kitalálni, hogy Gyula hogyan kötötte be.
Nagy meglepetésemre sikerült ez is.

Elsőre fekete kartonon futtattam át a kódot. ez lett az eredmény:



A előző hozzászólásban látható habszivacshoz hasonló de fekete (és csak feketét lehet ott kani ahol találtam) és 10mm vastag habot találtam. ezt is megpróbáltam egy kis kóddal:



Legvégül egy kis bőr gravírozást próbáltam egy régi határidőnapló műbőr felébe.
Széped bedugdostam a gépbe:




A kód ugyanaz volt mint a fekete kartonnál.
Az eredmény:


A problémám jól látható a képen.
Sajnos a pozíció bejelöléséhez használt alacsony teljesítmény is van annyira erős, hogy sajnos megégeti a műbőrt.
Ugyan vékonyabb, gyengébb a nyom (főleg a munka helyére mozgás közben) de sajnos meglátszik.

A háttérben már ugyan megy az értekezés, arról, hogy hogyan is lenne érdemes kacsolni a lézert, de Gyulát meg kell kérdeznem arról, hogy hogyan tudnám csökkenteni ezt a teljesítményt.

 
Sir-Nyeteg Dátum/Date: Vasárnap, 2011-10-02, 11:42 | Üzenet/Post # 33
aktív tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 155
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Quote (KisKZ)
Sajnos a pozíció bejelöléséhez használt alacsony teljesítmény is van annyira erős, hogy sajnos megégeti a műbőrt.


Postázzak neked két darab vonallézert? biggrin
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-10-02, 18:24 | Üzenet/Post # 34
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (Sir-Nyeteg)
Postázzak neked két darab vonallézert? biggrin


smile
A kérdés inkább az, hogy a lézer mennyi idő alatt veszi fel a teljes teljesítményt ha állandóan le-fel kapcsolgatja az ember és ez mennyire árt az élettartamának. Mert nem csak a pozicionálásnál okoz gondot a magas alapteljesítmény, hanem menet közben gyorsmenetben is.

Itt nagyon nagyon sok kérdés van még, főleg a mai nap tükrében.
Szerintem valamikor késő este lesznek kész a videók. Akkor felteszem.

PS: Szerintem a leválasztó kártya lehet a vacak. smile
De kelleni fog egy olyan majd, amin van relé a lézer főkapcsoláshoz.
Szerinted???
 
Sir-Nyeteg Dátum/Date: Vasárnap, 2011-10-02, 20:08 | Üzenet/Post # 35
aktív tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 155
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Quote (KisKZ)
Szerinted???

Használj szilárdtest relét. dry
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-10-02, 20:32 | Üzenet/Post # 36
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (Sir-Nyeteg)
Használj szilárdtest relét. dry


Megint valami amit meg kell ismernem úgy látom. smile
Köthető lesz ez az LPT kimenetre? Vagy közvetve a leválasztóreléjéről?
Vagy hogyan is vagy mi is????
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-10-02, 20:35 | Üzenet/Post # 37
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
No akkor röviden egy videó a mai nap fő témájáról, a raster bitmap gravírozásról:

Egy biztos... rengeteg próbálkozás tanulás tesztelés kell majd megtalálni a megfelelő paramétereket.



Külön köszönet Béninek a kódért!
 
Béni Dátum/Date: Vasárnap, 2011-10-02, 21:14 | Üzenet/Post # 38
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
A videó alapján azt javaslom, egyelőre maradj a pontonkénti gravírozásnál! (Így nincs gond az előtolás pontos beállításával.)
Jól halad a dolog. smile


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-10-02, 21:19 | Üzenet/Post # 39
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (Béni)
A videó alapján azt javaslom, egyelőre maradj a pontonkénti gravírozásnál! (Így nincs gond az előtolás pontos beállításával.)


Itt a raszternél is volt játék.
Nem volt minden tiszta sajnos, így csak a Z tengely skálázásával tudtam beállítani a rövidebb impulzusidőt.
Itt is volt egy gond.
Csak az első kisebb programblokk után lehetett ezt megtenni, mert mintha a kódból lett volna resetelve a Z scale valahogy.
Ezen túl kellett jutnom, hogy utána a Z mértékét levehettem 0.01 szeresre.
Így volt jó most a sebesség és főleg az impulzusidő.

Ezt meg fogjuk beszélni. Gyűlnek a tapasztalatok.
Utána ennek megfelelően lehet készíteni szépíteni a posztot.

De mindjárt mutatok a vektorra jó példát. Azért az is volt ma. smile
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2011-10-02, 22:43 | Üzenet/Post # 40
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Nézd csak!
ez volt ma érdekesség vektor formában.
Sajnos a homokot már nem tudtam lefújni rajta.
De ez lett volna a cél.

vettem egy darab plexit és egy darab ragasztós fóliát:



Szépen feltettem a fóliát a plexire:




Aztán be vele a gépbe:


Szépen ráeresztettem egy tribal minta G-kódot (videót már csak holnap erről, mert most is megy egy konvertálás éppen).

Az égetés után az eredmény (a fókusszal és az időzítéssel még szerintem itt is lehet játszani a vékonyabb vonalakhoz):


..és biza szépen kiszedte a vonalakat:


Én most itt a külső fóliarészt húztam le mert nem volt nálam szike a kis belső részek kiszedéséhez (és türelmem már):


Ez után kellett volna még lefújnom homokkal.
A minta szépen megmaradt volna a plexin a maradék fólia lehúzása után.

De mondom: egyre több a kérdés. Ez az igazi eredmény egyelőre. smile
 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC gépek » 3W-os MasterGy féle lézergravírozó (3W-os MasterGy féle lézergravírozó)
Oldal 2 / 3«123»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016