Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 7 / 13«12567891213»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, csewe 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC gépek » Kymco gépe (Kymco gépe)
Kymco gépe
richy92 Dátum/Date: Vasárnap, 2011-08-28, 19:09 | Üzenet/Post # 1
barátkozó tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 91
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Kymco gépéről minden.


Az üzenetet módosította/Modified by richy92 - Vasárnap, 2011-08-28, 19:17
 
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2012-02-25, 20:58 | Üzenet/Post # 121
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (kymco1)
jelenlegi állapotában 35E alatt egy picivel


No most ezt írd le a sárgán!!!!!!! Főbelövik magukat egy páran! smile :)

ha jól láttam valamelyik nap ott valaki egy százasért szeretett volna gépet venni.

Elgondolkodtam, tedd Te is azt!

Már van is vevőd rá akkor. Egy százasért add oda! Komolyan.
Abból olyan újat csinálsz ennek a tapasztalata alapján hogy ihaly...

Persze tudom hogy az elsőszülött az....

Szóval.. .Vegyes érzéseim vannak az ötlettel kapcsolatban....
 
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2012-02-25, 20:58 | Üzenet/Post # 122
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
kymco1, igazad is van, a munkaidőt nem gondoltam hogy nyilvántartod, én sem szoktam ha magamnak csinálok valamit.
Ami az árat illeti, sikerült alacsonyan tartanod, meghazudtolod néhány "profi" állítását miszerint nem lehet gépet építeni csak százezrekből.
Szerintem a hónap gépe. Gratula.


H1i.hu
 
kymco1 Dátum/Date: Szombat, 2012-02-25, 21:23 | Üzenet/Post # 123
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, a beírást megtettem de eladni még nem szándékozom smile
 
KisKZ Dátum/Date: Szombat, 2012-02-25, 22:39 | Üzenet/Post # 124
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (kymco1)
a beírást megtettem de eladni még nem szándékozom smile


látom! smile Nagy vagy! érdekelnek a reakciók.
 
gulasoft Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 01:45 | Üzenet/Post # 125
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Akkor a kapott alketrészek árát is ki kéne számolni, mert egy saját géphez lehet ezt azt kapni, ha viszont eladod, akkor még egyszer nem biztos hogy megkapsz mindent. Csak az a kínai vezérlő ami zörög a gépedben most 16-17.000Ft (nem tudom mitől szalad el így az ára, a kék az van most 12.000 körül, és ez a beszerzési ár, és egy hónap mire beér) Egy jó toroid, az 8000Ft. Ez a kettő már 24.000 A maradékra van 10.000 forint ha 35 alatt akarod tartani. Munkaterületre nem emlékszem, de ez talán nincs 500*500-as, így első ránézésre, és minél nagyobb, annál több egyenes anyag kell bele. A 100.000-esnek tudni kellett az 500*500-at.
Egyébként nagyon jó kis gép lett, csak gratulálni tudok hozzá. Tartsd szárazon, mert az enyém a sufniban volt, és 2 év alatt a pozdorja elkezdett szétesni (pára, fagy ennek a konstrukciónak a halála)
Az eleje nem tudom lenyitható e, de ha nem, akkor azt alakítsd át, mert nehéz lesz hozzáférni a munkadarabhoz.
Azt a kincses ládát Én is elfogadnám, az valami frenetikus lett.
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 19:05 | Üzenet/Post # 126
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
na akkor ma martam egy picit. felraktam egy multigravirt a KZ-tól kapott konzollal és martam vele.
kiderült hogy X tengelyen tükörbe mar, és minden tengelyen 14%-ot nagyít.
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 19:09 | Üzenet/Post # 127
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
gulasoft, kicsit osztottam szoroztam és arra jutottam hogy ha mindent meg kellett volna vennem akkor is 80E alatt maradnék + a PC ára de az szinte minden háztartásban fellelhető
 
sanyi84 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 19:17 | Üzenet/Post # 128
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 217
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
kymco1, Invertáld az X dir jelét, én egyszerű digitális tolómérővel állítottam be az összes tengelyt. Le kell fixálni "nekitolni" nullázni és mehet is a hangolás, persze párszor meg kell ejteni. Én is kaptam Péterünktől konzolt, alig várom hogy felszereljem és végre megoldódjék a gép/szár felfogatásának problematikája. Szóval jó lesz az, várjuk az első reliefet. Ha nem lenne 100% jó reliefre akkor még marad a "lombfűrész" fileok felhasználása kivágásra. Én csak anyaghiány miatt nem szeretek reliefezni, meg sokáig tart, mivel mindenki stl be tolja a cuccot az oldalra így könnyű nem AC vel csinálni a kódot.
 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 19:37 | Üzenet/Post # 129
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
kymco1, Néztem a gépet, frankó, de egy dolgot nem értek, vagy csak nem olvastam utánna figyelmesen. Ami a ..tubon fent van 4 tengelyes, az kinek a gépe???
(Vagy most hülyeséget kérdeztem?)
Üdv zas


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 19:40 | Üzenet/Post # 130
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (zasti)
Ami a ..tubon fent van 4 tengelyes, az kinek a gépe???


Az a melós gépe (odabenn a melóban a cégnél azt használja) Kymnek.
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 19:45 | Üzenet/Post # 131
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
zasti, ahogy KisKZ, mondja sajna az a céges gép nem az enyém
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 19:46 | Üzenet/Post # 132
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
sanyi84, mit csináljak a dirrel? a tükrözésre gondolsz? egyszerűen felcseréltem a vezetékeket smile
 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 19:49 | Üzenet/Post # 133
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
kymco1,
Bocsesz, nem volt leírás róla, És nem a szomszédban laksz smile :)
Csak végig néztem a videóid, és megakadt a szemem rajta.
( Na meg első gondolat, ha van 4 tengelyes, minek fagép? ) smile


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 19:58 | Üzenet/Post # 134
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
zasti, hát ha enyém lenne tényleg nem vacakolnék fagéppel biggrin
 
zasti Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 20:05 | Üzenet/Post # 135
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
kymco1,
valahol sejtettem smile


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 20:52 | Üzenet/Post # 136
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (kymco1)
mit csináljak a dirrel? a tükrözésre gondolsz? egyszerűen felcseréltem a vezetékeket


Elég lett volna a MACH3 alatt a tengely DIR jelének a sorában hátul a DIR LOW ACTIVE -et az ellenkezőjére állítani. (ha pipa volt most akkor kivenni, ha nem volt pipa akkor betenni)

De végül is így is jó! smile
 
sanyi84 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 20:55 | Üzenet/Post # 137
aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 217
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
kymco1, Vagy a vezérlőnél fordítod meg a két fázist, vagy egy pipával a mach3 ba, invertálod a logikai szintet és máris másik irányba mozog a motor. Légy lusta, pipáld ki a mach3 nál az active low ot vagy high ot, bocs rég láttam már a program ezen részét.
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 21:21 | Üzenet/Post # 138
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
hhát ez már így maradt smile
még a navi gombokat kellessz felcserélnem mert így nem az igazi. azt hol lehet megtenni?
 
KisKZ Dátum/Date: Vasárnap, 2012-02-26, 23:46 | Üzenet/Post # 139
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Mármint a MACH billentyűzet gombjára gondolsz?
 
zasti Dátum/Date: Hétfő, 2012-02-27, 08:49 | Üzenet/Post # 140
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 671
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
kymco1,
Szia

Quote (kymco1)
hhát ez már így maradt
még a navi gombokat kellessz felcserélnem mert így nem az igazi. azt hol lehet megtenni?

A kérdés jó, milyen gombokat akarsz felcserélni, ha a nyilak funkciójára gondolsz, azt nem szoktuk cserélgetni, helyes dir beállításnál annak a megfelelő irányba kell mennie, például.:
Szembeállva a gépeddel,(jobb sodrásos kordináták mellett) X-tengely( a hid.)
jobb nyíl(pozitív) irány, Balról- jobbra megy a szerszám
bal nyíl(negytív írány) Jobbról -balra
A DRO-nak így kell változnia.
Y Tengely (Asztalod)
Felnyíl, (pozitív irány) Asztal közeledik, vagyis a vezérelt pontod távolodik pozitív írányba.(mondjuk eleinte egyszer nekem is bekavart ez.)
Lenyíl, (negatív irány) Asztal távolodik. vezérelt pont közeledik(képzeld magad az asztalra, mintha ott ülnél, ennek így kellene mozognia)
A Z pedig fel , ezt gondolom tudod.

Másik:
Említetted, a limit kapcsolókat
Amennyiben a Config /home and limits nél be van pipálva az első sor, megfordul a tengely irányod
(és nem csak a Dir high low nál lehet forgatni)
Ez okozott nekem pár kellemetlen percet,
Ott ne legyen pipa,(Reversed-nél)És akkor úgy fog menni ahogyan a motor dirnél be van állítva(természetesen ha pipa van, akkor fordítva. //A home ot pedig pipáld ki HOME negativ ( ha a - limit és a home egy kapcsolón van)//


Ha ezek összességében jól van beállítva, nem kell a billenytűzetet babrálni, de ha mindenképpen akarod, Ajánlom a mach3 screen.exe progit Ez a mach3 skin szerkeztője, és egy -egy gombra kattintva, a DRO-ban megmutatja a ténylegesen ahoz a gombhoz rendelt billentyű kódját,) mert ami a mach3 mond néha nem igaz.
(a progit szigorúan infószerzésre, mert ha azzal elbabrálsz valamit, azt nehéz lesz visszacsinálnod.)
Ennek így kell mozognia, akkor fog rendesen menni, (mondjuk nem tudom a kordinátádat, de ha nem jobb sodrásos rendszered van sem változik semmi csak x-y helyet cserél a dro-ba az irányok maradnak.

+
Amennyiben az előre definiált billentyűket szeretnéd módosítani,
SystemHotkey setup menüben teheted meg.

Érttelem szerűen felcseréled az x++ és X--,.
Ha esetleg más billentyűhöz szeretnéd rendelni, úgy annak a kódját írod be a megfelelő helyre.
A code list-re kattintva bekéri a kívánt billentyűt, amit utána kiír a ScanCode ablakba. Azt beírva már műxik is.

Az egész levan írva IDE
Üdv Zas


In the life everything is moving. Like Me.
"Down the slope."


Az üzenetet módosította/Modified by zasti - Hétfő, 2012-02-27, 17:33
 
Fórum » HOBBYCNC » HobbyCNC gépek » Kymco gépe (Kymco gépe)
Oldal 7 / 13«12567891213»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016