Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 3 / 4«1234»
A fórum moderátora: KisKZ, Amatőr, Tomi, ronihun0385 
Fórum » Computergrafika » Vektorgrafika » Vectric vektorgrafika (Vectric Vcarve pro, PhotoVcarve szoftverek)
Vectric vektorgrafika
Amatőr Dátum/Date: Csütörtök, 2012-08-16, 15:47 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Vectric vektorgrafikai szoftvereivel kapcsolatos problémák, kérdések, válaszok


H1i.hu
 
ronihun0385 Dátum/Date: Vasárnap, 2013-01-06, 12:21 | Üzenet/Post # 41
aktív tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 207
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
[b]Ákos[/b

majd nézz be ide nem tudom segítene e rajtad.

kimenthető stl obj formátumokban is amit tud az aspi.

próbálj meg tanácsot kérni a vectictől,


www.cncfafaragas.hu
 
Ákos Dátum/Date: Vasárnap, 2013-01-06, 14:27 | Üzenet/Post # 42
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 9
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Köszönöm a Segítséget!

Sejtettem ,hogy nem lesz egyszerű...
Végül is megvannak a mintáim és müködik a marás csak jó lett volna finomítani egy kicsit.
A Vectricet még megkérdezem de nem bízom benne ,hogy Vcarveban megoldható.

Tudtok esetleg valami G-kód szerkesző programot,hogy ne keljen mindent lépésről lépésre megírni ... mert a minták ismétlődnek és majd apránként ...
 
kymco1 Dátum/Date: Vasárnap, 2013-01-06, 14:38 | Üzenet/Post # 43
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 857
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Helyzet/Status: Offline
Ákos, az hogy a program mit mutat ne nagyon érdekeljen. a valóság lehet más.
Egyik gondolat.
valószínüsítem hogy 2élü maróval dolgozol. esetleg az oldalirányú előtoláson lassítsál vagy a fordulatszámon növelj mert lehet hogy ciklois ív amit te látsz.
Másik
Ha az előző nem válna be esetleg a Z tengely felbontásán, (mikrolépésén) növeljél. Pl:1/8-adról 1/16-odra.
 
ronihun0385 Dátum/Date: Vasárnap, 2013-01-06, 16:13 | Üzenet/Post # 44
aktív tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 207
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
ez már más csak már annyit texturáztam, hogy kipróbáltam valamit énis. 3d textúrázás felirattal kiemelve. azthiszem nem is kell nekem más:)



www.cncfafaragas.hu
 
Ákos Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-07, 16:01 | Üzenet/Post # 45
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 9
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok

rajzolgattam kicsit aspire-al és itt is durva az interpoláció...
Ha 3d alapra 2d és vector pályat rakunk akkor nagyon durva.
3d alapot Rough machiningel előnagyoljuk azon is látszik és ha a Finish machiningnél nagy a marókés lépéstávolsága akkor is elég látványos
Csak akkor nem látszik a durva interpoláció ha a simitó marást kis stepoveral végezzük.
akkor most generál egyáltalán valami átmenetet a program vagy nem mert a simításnál úgyis eltünik...
 
ronihun0385 Dátum/Date: Hétfő, 2013-01-07, 16:16 | Üzenet/Post # 46
aktív tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 207
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Szia Ákos,

amit látsz nálam képen fent az fényképröl lett csinálva és már szimulálva.

ezt próbáltam neked magyarázni, hogy a stepoverel lehet segíteni rajta sajnos. DE ne hagyatkozz a szimuláciora feltétlen néha elég érdekes dolgokat csinál.....
én javaslom neked csinálj pár mintát kicsibe és probálgasd a kést ugy beállitani, hogy az megfelelő átfedésen legyen aztán mentsd el és ne nyulj hozzá többet:)(persze kimarva értem)

aztán amit megszerkesztettél válaszd ki a kést és ne foglalkozz a szimulált képpel. én pont most készítettem egy 1mmes gömbvégű késhez beállitást mert érdekes de hiába van a szerszámpálya 0.5mm-re állitva csikos marad. 0.3mm en viszont jó.

másik: nem minden esetben kell nagyolni. én például reliefeknél Z-ben 15mm ig nem nagyolok mert birja a gépis és a késis. persze alakfüggő is de ha egy mód van rá kihagyom a nagyolást felesleges időt vesz el.

próbáld ki az apply smothing filtert sokat segít a végső kinézet javításán.


www.cncfafaragas.hu
 
lari Dátum/Date: Szerda, 2013-09-11, 08:45 | Üzenet/Post # 47
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 35
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

Lenne egy kis gravírozási feladatom, de nem tudom, hogy hogyan valósítsam meg.
A sárga fórumon kaptam ugyan egy ötletet, de az szerintem kissé macerás lenne.
A feladat az lenne, hogy egy kör keresztmetszetű munkadarab palástfelületére szeretnék gravírozni vonalakat és számokat.
Pl Autocad-ben meg tudom szerkeszteni a kiterített síkot, csak azt nem tudom, hogy hogyan tudnám ezt forgatóhoz illeszteni.
Milyen CAM programot ajánlanátok ehhez a feladathoz?
 
Ata1 Dátum/Date: Szerda, 2013-09-11, 12:09 | Üzenet/Post # 48
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 100
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 1
Helyzet/Status: Offline
Idézet (lari)
Milyen CAM programot ajánlanátok ehhez a feladathoz?
Szia
Nézd meg ezt a programot  SolidCAM logo SolidCAM – Komplett CNC megmunkálási megoldás SolidWorks-be integrálva A SolidCAM használatával kihasználhatja a SolidWorks-ben rejlő lehetőségeket a forgácsoló megmunkálások tervezéséhez, legyen az 2.5D-s marás, maró-esztergálás vagy akár 5 tengelyes marás. A SolidCAM tökéletes SolidWorks integrációja révén nemcsak az egyszerű és gyorsan elsajátítható kezelőfelület segíti a gyors és átlátható munkát, de a SolidWorks modellekkel való teljes asszociativitás kihasználásával jelentősen csökkenthető a modell változások lekövetésére fordított munka.
 
kiccsi Dátum/Date: Hétfő, 2014-02-10, 13:58 | Üzenet/Post # 49
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 4
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!
Nagy kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni.
Aspire- ben tudok e másik tengelyre tükrözni elkészített modellt?
Van egy meglévő stl fájlom, (lépcsőkorlát), és a darab magasságát z- nek írja a progi, így amikor behívom, csak egy 900mm magas tömböt rak be.
 
ludmannakos Dátum/Date: Szerda, 2014-11-26, 20:24 | Üzenet/Post # 50
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 48
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok!

VCarve pro....

Előre is nagyon köszönöm.
Üdv
Ákos.

Látom megoldódott a dolog, legközelebb magánban legyetek szívesek intézni.
 
Ati Dátum/Date: Szombat, 2015-02-28, 11:58 | Üzenet/Post # 51
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 74
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv!

Aspire-nél hogy lehet G-kódot konvertálni? Csináltam egy reliefet, és ezt hogy tudom megcsinálni, hogy G-kódot kapjak?

Előre is köszi!
 
Béni Dátum/Date: Szombat, 2015-02-28, 16:35 | Üzenet/Post # 52
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Ati, Kiválasztod a szerszámpályát és a mutatott ikonnal tudsz menteni.
Mentés előtt a posztprocesszort is ki kell választani!

(Látom, a sárgán már megelőztek ...) smile



http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/


Az üzenetet módosította/Modified by Béni - Szombat, 2015-02-28, 16:41
 
Ati Dátum/Date: Szombat, 2015-02-28, 20:40 | Üzenet/Post # 53
ismerkedő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 74
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Béni, Igen, megelőztek, de azért köszi! smile
 
ludmanled Dátum/Date: Kedd, 2016-09-20, 19:08 | Üzenet/Post # 54
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 2
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni. Nagyon elakadtam egy projektemmel Aspie programban hogyan tudnám megoldani hogy egy vektoros felirat pontos közepét berajzolná.
Mellékelek egy képet azon pirossal berajzoltam mire is gondoltam.

Segítségeket előre is megköszönöm.
 Üdv.
  Ákos
Csatolások/Attachments: 6059182.jpg(40Kb)
 
Amatőr Dátum/Date: Kedd, 2016-09-20, 20:35 | Üzenet/Post # 55
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
ludmanled, ugyan az Aspire programot nem nagyon ismerem, de alapvető szerkesztést ott is lehet csinálni. Arra gondolok hogy mivel a  szöveg vektor, az Offset (befelé) funkcióval megközelíthető az alakzat középvonala. Másik megoldás ha V-carving típusú marópályát készítesz, azt vektorrá alakítod és levágod a sarkoknál az elágazásokat.

H1i.hu
 
ludmanled Dátum/Date: Péntek, 2016-09-23, 14:46 | Üzenet/Post # 56
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 2
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Amatőr, Az offset-el én is próbálkoztam de nagyon nem lesz jó a végeredmény. A Marópálya generálás sem vezetett semmi jó eredményre.
Esetleg valami más programmal nem lehetne e megoldani?
 
miki-bá Dátum/Date: Péntek, 2016-09-23, 17:03 | Üzenet/Post # 57
alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 817
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Helyzet/Status: Offline
ludmanled,
Hát ezek szerint marad a szerkesztés, megfelezve a betűk álló ,fekvő és ívelt vonalait.
Bíztosan használsz valamilyen rajzprogramot , ott meg lehet szerkeszteni .
az ABC-re egy kis idő rámegy ,de egy betűtípust csak egyszer kell megcsinálni.
Miért nem használsz egyvonalas betűket? Esetleg azokból valamelyiket rá lehet illeszteni erre.
Mivel nem tudom ,hogy minek is kell a központi vonal ,így nehéz még ötletet is adni.
Ugye ezek a betűknek az egyik vége lekerekített a másik szögletes ,ezért nem értem miért is kell a középvonal.
Pedig ötlet adásban nagyon jó vagyok biggrin )
AC-ben meg tudnám szerkeszteni esetleg a konkrét szöveget ( csak úgy próbaképpen)

Minden esetre sok sikert és várom a végeredményt ,ha egyáltalán publikus lesz.

Miki bá


" Ember ,küzdj és bízva bízzál"

http://famakett.hu/
 
Amatőr Dátum/Date: Péntek, 2016-09-23, 19:21 | Üzenet/Post # 58
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
ludmanled, gravírozni kívánók visszatérő problémája ez, igazán jó és egyszerű megoldás ami tökéletes eredményt adna sajnos nincs. Jó volna bármilyen betűtípust egyvonalassá alakítani. Azért valamit megpróbálhatsz. Alakítsd képpé a szöveget úgy hogy a betűk feketék. Ezután Corelben Bitmaps -> Centerline trace. Lehet játszani a beállításokkal míg megfelelő lesz.

H1i.hu
 
Topi Dátum/Date: Péntek, 2016-10-07, 13:15 | Üzenet/Post # 59
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 89
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Idézet lari ()
Sziasztok!

Lenne egy kis gravírozási feladatom, de nem tudom, hogy hogyan valósítsam meg.
A sárga fórumon kaptam ugyan egy ötletet, de az szerintem kissé macerás lenne.
A feladat az lenne, hogy egy kör keresztmetszetű munkadarab palástfelületére szeretnék gravírozni vonalakat és számokat.
Pl Autocad-ben meg tudom szerkeszteni a kiterített síkot, csak azt nem tudom, hogy hogyan tudnám ezt forgatóhoz illeszteni.
Milyen CAM programot ajánlanátok ehhez a feladathoz?


Szia lari!

Egy kicsit későn találtam meg a kérdésedet. Az Aspire 4.0 tudja ezt a feladatot, csak eléggé el van dugva a programban.

A másik egy ingyenes kis progi Win és Linux alatt is fut és Mach3 vagy Linuxcnc postprocesszálásra képes:

http://www.scorchworks.com/Gcoderipper/gcoderipper.html

Mostanában találtam rá, és nekem nagyon tetszik.

Ha tuok még segíteni, akkor írj!

Topi

Hozzáadva (2016-10-07, 13:15)
---------------------------------------------

Idézet ludmanled ()
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni. Nagyon elakadtam egy projektemmel Aspie programban hogyan tudnám megoldani hogy egy vektoros felirat pontos közepét berajzolná.
Mellékelek egy képet azon pirossal berajzoltam mire is gondoltam.

Segítségeket előre is megköszönöm.
 Üdv.
  Ákos


Szia Ákos!

Én sem értem, hogy miért kell a középvonal. Az Aspire két dolgot "tud csinálni" ebből a szövegből:
1. Végigmarja a beállított paraméterekkel a vonalakat (ez a FLUTING) vagy
2. Kimarja a vonalak közötti zárt teret (ez lehet POCKET, vagy V-CRAVE, de az utóbbinál a mélységet korlátozni kell).

Illetve még különböző módokon "ki lehet emelni" a betűket a környező terület lemarásával.

Szerintem ez elég bő választék, de ezekhez egyikhez sem kell a középvonal.

Topi
 
katazsolti Dátum/Date: Hétfő, 2016-11-14, 20:01 | Üzenet/Post # 60
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 24
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Üdv!
Meg tudná nekem mondani valaki hogy V carve pro-val hogy lehet olyat csinálni hogy több fogásból menjen le adott mélységre?
 
Fórum » Computergrafika » Vektorgrafika » Vectric vektorgrafika (Vectric Vcarve pro, PhotoVcarve szoftverek)
Oldal 3 / 4«1234»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016