Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 1 / 3123»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, Amatőr 
Fórum » Computergrafika » CAM » Gray to Hz (Minden a szoftverről és az elektronikáról.)
Gray to Hz
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2016-10-29, 20:24 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2270
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
A program letöltő linkje: Gray to Hz

Elektronika:


Köszönjük Csewe!
Csatolások/Attachments: 4465184.jpg(27Kb)


H1i.hu
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-30, 12:34 | Üzenet/Post # 2
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Nagyon sok időbe tellett mire kikísérleteztem a beállításokat, egy párat leírok.
Nekem a Z step pinje vezérli a freki/feszültség konvertert (DIR nem kell, át kell íri a progiba a tengelynevet C-t Z-re)
A parlament beállításai MDF-re készült képnél, korábban feltett kép a lézer topicban)


A Z scale értékét menet közben finoman módosítva , növelve erősödik(pld 1.1), csökkentve (0.9) ,csökken az égetés intenzitása.
Ha  tizedenként tesszük, nem látszik meg a képen, nem lesz csíkos ahol módosítottunk.
Egyenlőre ennyit.
Ha megtalálom felteszem az elektronika rajzát, olyan régen csináltam nem biztos hogy megvan.

Így kell kapcsolni az áramgenerátorhoz, a potival kell beállítani hogy a legfeketébb képnél se lépje túl a lézeráram a maximumot.
Csatolások/Attachments: 6699380.jpg(104Kb) · 0811477.jpg(8Kb) · 4426363.jpg(18Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-30, 12:49
 
kaqkk Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-30, 13:57 | Üzenet/Post # 3
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 138
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, A kimenetre elég egy trimmerpoti vagy ezt minden munkánál állítgatni kell ?
Már tervezem neki a panelt .


Az üzenetet módosította/Modified by kaqkk - Vasárnap, 2016-10-30, 14:00
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-30, 14:16 | Üzenet/Post # 4
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet kaqkk ()
A kimenetre elég egy trimmerpoti
Nekem csak 1* kellet beállítani a max lézeráramra, mivel stabil tápot adtam neki.
 
kaqkk Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-30, 14:22 | Üzenet/Post # 5
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 138
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,  Akkor jól gondoltam , a nyákra rátervezem a 15v os fesz stabilizátort  is így akár a lépetőmotorok tápjáról is meghajtható lesz nem kell külön 15v os tápot fabrikálni neki.
Csatolások/Attachments: lzerizsch.pdf(24Kb) · lzeriz.pdf(41Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by kaqkk - Vasárnap, 2016-10-30, 14:29
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-30, 14:31 | Üzenet/Post # 6
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet kaqkk ()
15v os tápot fabrikálni neki.
De az égetést engedélyező jellel (M11 P1)is össze kell hozni.


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-30, 14:35
 
kaqkk Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-30, 15:15 | Üzenet/Post # 7
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 138
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,  Ha jól értem azt mondod hogy egy relével kapcsoltatni kell a tápját vagy a kimenetét   ?

Az üzenetet módosította/Modified by kaqkk - Vasárnap, 2016-10-30, 15:16
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-30, 15:26 | Üzenet/Post # 8
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet kaqkk ()
relével kapcsoltatni kell a tápját vagy a kimenetét
Nem. A Mach3 qutput jelével kell kapcsolgatni.

A relé az nagyon lassú ehhez képest.
Valahogy így
Csatolások/Attachments: 8363032.jpg(16Kb) · 8466417.jpg(12Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Vasárnap, 2016-10-30, 15:28
 
kaqkk Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-30, 15:54 | Üzenet/Post # 9
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 138
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Az optocsatolóval melyik lábát bizergálod az ic nek , nagyon gyenge a kép nem bírom kinézni .

Az üzenetet módosította/Modified by kaqkk - Vasárnap, 2016-10-30, 15:55
 
Zolibá Dátum/Date: Vasárnap, 2016-10-30, 16:48 | Üzenet/Post # 10
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet kaqkk ()
melyik lábát bizergálod az ic nek
Ez csak példa, ez az áramgenerátor a KisKZ féle, a legelterjettebb itt az oldalon. A Tárhely/Hosting alatt a nevénél megtalálod.
 
Ati Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-31, 16:56 | Üzenet/Post # 11
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 80
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Mach3-ban miket kell beállítani? Én az 555-ös kapcsolást csináltam meg, mert LM331 nincs itthon. A probléma, hogy vagy max teljesítmény van, vagy semmi.
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-31, 17:46 | Üzenet/Post # 12
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2270
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Ati, mutasd, milyen kapcsolást használtál, talán kiderül valami.

H1i.hu
 
Ati Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-31, 17:51 | Üzenet/Post # 13
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 80
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Amatőr, Ezt csináltam meg, és Hebo féle lézerem van.

Csatolások/Attachments: 1552489.jpg(135Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-31, 18:08 | Üzenet/Post # 14
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Ati ()
A probléma, hogy vagy max teljesítmény van, vagy semmi.
Nincs tapasztalatom az 555-ös szerkezettel ,de valószínű az alábbi beillesztést nem tudja.

az 555 kapcsolás  a kommentek szerint "IMPULZUSSZÉLESÍTŐ A HEBO fajta"
Ez nem frekvencia/feszültség konverter.
Az LM311 a kimenetén lineáris feszültségváltozást csinál a frekvencia függvényében, ez olyan mintha az áramgenerátor égető áram potiját
tekergetnéd a frekvencia függvényében.

Hozzáadva (2016-10-31, 18:08)
---------------------------------------------
Idézet Ati ()
Mach3-ban miket kell beállítani?
Nálam a fantom Z tengelyt kellett konfigurálni(step pin), és a motortuningba beállítani (Z)
Csatolások/Attachments: 2760672.jpg(11Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Zolibá - Hétfő, 2016-10-31, 18:12
 
Ati Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-31, 18:17 | Üzenet/Post # 15
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 80
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá, Köszönöm! Mivel nincs LM331-em, ez a kapcsolás már jó lehetne hozzá?

Csatolások/Attachments: 4935021.png(22Kb)
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-31, 18:32 | Üzenet/Post # 16
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Ati ()
ez a kapcsolás már jó lehetne hozzá?
Valószínű, mert ez legalább U/F konverter.
 
Amatőr Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-31, 19:41 | Üzenet/Post # 17
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2270
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Ati, sejtettem hogy valami árulás van smile
Zolibá, van valami kritérium amit az 555-ös kapcsolásnak tudnia kell? Pl 0Hz->0V 10kHz->5V?


H1i.hu
 
Zolibá Dátum/Date: Hétfő, 2016-10-31, 20:53 | Üzenet/Post # 18
alapkő
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1267
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Idézet Amatőr ()
van valami kritérium amit az 555-ös kapcsolásnak tudnia kell? Pl 0Hz->0V 10kHz->5V?
Szerintem nincs, 1kHz alatt megy az egész a G-ray-to-Hz szerint.
 
kaqkk Dátum/Date: Kedd, 2016-11-01, 14:32 | Üzenet/Post # 19
haladó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 138
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Zolibá,  Kétféleképpen is megterveztem a kapcsolható változatot , ha gondolod nézd át és véleményezd , melyiket lenne érdemes megépíteni . Az sch ban az ic lábak jelölését ne nézd 555 ic rajzát használtam csak átneveztem. (nem találtam 331 et az alkatrészkönyvtárban)
Csatolások/Attachments: lzeriz1.brd(61Kb) · lzeriz1.sch(417Kb) · lzeriz2.brd(63Kb) · lzeriz2.sch(417Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by kaqkk - Kedd, 2016-11-01, 14:34
 
Ati Dátum/Date: Kedd, 2016-11-01, 15:03 | Üzenet/Post # 20
barátkozó tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 80
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Megcsináltam az 555-ös kapcsolást, és meg is született az első kép. Méret 45x30mm farost lemezre. Hát kell még gyakorolni!



Még egyszer köszönöm a segítségeteket!
Csatolások/Attachments: 1327107.jpg(34Kb)


Az üzenetet módosította/Modified by Ati - Kedd, 2016-11-01, 15:06
 
Fórum » Computergrafika » CAM » Gray to Hz (Minden a szoftverről és az elektronikáról.)
Oldal 1 / 3123»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2017