Hobby, 3D, Relief, CNC  

[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 18 / 21«12161718192021»
A fórum moderátora: KisKZ, Tomi, Amatőr 
Fórum » Computergrafika » CAM » DotG (Minden a DotG programról)
DotG
Amatőr Dátum/Date: Péntek, 2011-10-07, 21:53 | Üzenet/Post # 1
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Béni jóvoltából egy nagyszerű programhoz juthat az egybites képek gravírozása iránt érdeklődő.
Itt minden felmerülő kérdést megbeszélhetünk.


DotG letöltés


H1i.hu
 
Moleon Dátum/Date: Szombat, 2012-04-21, 06:42 | Üzenet/Post # 341
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 27
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Tényleg szerény vagy Béni, ! biggrin
Nagyon profi is. Viszont jön egy újabb gondom a DotG vel:
Minden bezárás után uninstalálnom kell meg vissza, hogy tudjam használni. Ezt a hiba üzenetet kapom:

Miért van ez ?
Csatolások/Attachments: hiba.bmp(166Kb)
 
Béni Dátum/Date: Szombat, 2012-04-21, 10:22 | Üzenet/Post # 342
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Moleon, ha pontosan leírnád, hogy a hiba mikor jelentkezik, akkor sokat segítenél vele.
Volt már hasonló gond. Helytelenül szerkesztett (hibás) posztprocesszor okozta.

Az újratelepítést nem értem, mivel ez gyakorlatilag csak egy kicsomagolást és adott helyre másolást végez, a rendszerbe nem nyúl bele. Tehát csak akkor kell(ene) újra telepíteni, ha DotGv631.exe sérül.
Ez vírusfertőzés vagy hibás memória modul esetén fordulhat elő.

Egyébként itt ajánlom mindenki figyelmébe, hogy azon a gépen, ahol megmunkáló kódot generál, rendszeresen futtasson memóriatesztet!


Ezt az ingyenes programot javaslom. (A Linux telepítőkbe is ezt szokták integrálni.)


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Moleon Dátum/Date: Szombat, 2012-04-21, 12:55 | Üzenet/Post # 343
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 27
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Béni,
Úgy van mikor telepítem s elindítom semmi gond simán legenerálja a G kódokat.
Ha kilépek belőle és egy másikat szeretnék csinálni na akkor. De egy posztot se enged generálni.
Mondjuk hozzáteszem ez a céges gép s itt minden elég szépen korlátozva van megpróbálom otthon hogy ott jelentkezik e a hiba. Illetve frissítek a vírusirtón aztán tesztelem.
Remélem ezzel jobban be tudtam határolni a hiba okát.
 
Amatőr Dátum/Date: Szombat, 2012-04-21, 15:44 | Üzenet/Post # 344
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Tegnap készült, Orchidea:

Csatolások/Attachments: 0172744.jpg(426Kb)


H1i.hu
 
tweakie Dátum/Date: Szombat, 2012-04-21, 15:56 | Üzenet/Post # 345
alapvető tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 972
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 5
Helyzet/Status: Offline
Excellent ok

Tweakie.


Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.
 
Moleon Dátum/Date: Vasárnap, 2012-04-22, 16:35 | Üzenet/Post # 346
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 27
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Béni,

Ugyan ez nálam is (valami nagyon síró smayle)
Vagy van nálam is valami vírusos szövődményes valami vagy passz.

Hozzáadva (2012-04-22, 5:35 PM)
---------------------------------------------
Amatőr,
Na ennek a szintnek szeretnék legalább a felére jutni biggrin

 
Béni Dátum/Date: Vasárnap, 2012-04-22, 16:39 | Üzenet/Post # 347
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Moleon, légy szíves részletesen írd le, hogy mikor jelentkezik a hiba!

Már a program indításakor, vagy a kép megnyitásakor, vagy amikor posztprocesszort választasz, esetleg a G-kód generálásakor?

(Remélem, a 0631 verziót töltötted le!)


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
Amatőr Dátum/Date: Vasárnap, 2012-04-22, 19:22 | Üzenet/Post # 348
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
tweakie, thank You!

Moleon, el fogsz, majd segítünk bye


H1i.hu
 
Moleon Dátum/Date: Kedd, 2012-04-24, 05:58 | Üzenet/Post # 349
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 27
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Béni, Üdvözletem!

Bocsánat csak elkezdődött a vizsgáim s most az befoglal. május 7 től meg Írásbeli vizsgák kezdete szóval most ugye az az elsődleges készülök... De közben tervezem meg, agyalok a gépecskémen biggrin
Na Egyszer szépen megy a program s le is generálja a G kódot nagyon szuperül mükszik is. Viszont ha kilépek választok ismét posztot s amikor a Gkód generálásra kattintok akkor jön a hiba üzenet s nem generál. a 0631 es verzió van meg.

Amatőr,
köszönöm a bíztatást biggrin
 
Amatőr Dátum/Date: Kedd, 2012-04-24, 20:27 | Üzenet/Post # 350
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Most lett kész:

Csatolások/Attachments: 6999688.jpg(439Kb)


H1i.hu
 
Moleon Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 05:42 | Üzenet/Post # 351
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 27
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Amatőr,

Grat nagyon szép!

Béni,
Küldtem levelet a hibával kapcsolatban én voltam a hibás... dry
 
Béni Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 09:11 | Üzenet/Post # 352
Fontos tag
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Quote (Moleon)
Küldtem levelet a hibával kapcsolatban

A leveled megválaszoltam.
Az ilyen jellegű problémákat nyugodtan írhatod ide is, hátha más is okul belőle.


http://dotg.weebly.com/
http://benishare.weebly.com/
 
KisKZ Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 17:41 | Üzenet/Post # 353
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (Amatőr)
Most lett kész:


Nagyon szép! Gratulálok!
 
Amatőr Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 21:30 | Üzenet/Post # 354
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 2207
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
KisKZ, köszi, szerintem még van mit finomítani a technikán. 0,3-nál kisebb képpontokra volna szükség a jobb felbontáshoz.
Nem biztos hogy mechanikusan kellene ezt csinálni.


H1i.hu
 
KisKZ Dátum/Date: Szerda, 2012-04-25, 21:43 | Üzenet/Post # 355
alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3072
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline
Quote (Amatőr)
köszi, szerintem még van mit finomítani a technikán.


Ezt te látod ott kézből... Nekem a képeken ezek a munkák nagyon szimpatikusak és nagyon tetszenek.
Lehet kézből talán nem ilyen... De nekem innen nagyon jónak tűnik.
Az pedig csak jó ha fejlődni akarsz. Te szoktál smile

Én már utól sem foglak érni Benneteket.
De elvagyok a magam dolgával azért... Csak néha nézek, hogy olyan kérdéseken már túl vagytok amiről nekem még fogalmam sincs. smile
 
Moleon Dátum/Date: Csütörtök, 2012-04-26, 08:08 | Üzenet/Post # 356
kezdő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 27
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Béni,
Quote
Az ilyen jellegű problémákat nyugodtan írhatod ide is, hátha más is okul belőle.

:

Nálam volt a gond. Vagyis az, hogy a céges gépet használtam utána meg a benti dolgokat hoztam magammal. Ami posztot küldtél jegyzet tömben másoltam s a kódolás valamiért ANSI volt nem unicode És nem is kérdezett rá a gép. Na meg nem Commandert használtam hanem saját gépet s ugye ezért... wacko

Bocsi ha kellemetlenséget okoztam.

A méretezési gondom már kezd megoldódni nem sokára tesztelem a fanukot fogászati csiszolóval s tükörben itt kérdeznélek Amatőr, , hogy melyiket javaslod gömb végűt vagy inkább legyen tű?
 
Ezustvihar Dátum/Date: Szombat, 2012-05-05, 15:08 | Üzenet/Post # 357
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 17
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Béni!

Szeretném tudni, hogy nagy meló a programot úgy megcsinálni, hogy 3 tizedes helyett néggyel számoljon pozíciót?
Mechanikai okokból nekem pont úgy jön ki, hogy 0.3125-t kéne lépnie pontonként, hogy kereken 10 lépést adjon, a legnagyobb felbontásban. A program viszont a g kód generálásakor csak 3 tizedesjegyig generálja, és a végeredményben fura interferenciák jelennek meg, amit én annak tulajdonítok, hogy nem tud oda lépni ahova kéne. Szinkronszíj hajtással most 32 lépés 1mm. Kerek 10 lépésből tudna 0.3125mm-t megtenni.
 
Viktor Dátum/Date: Szombat, 2012-05-05, 17:16 | Üzenet/Post # 358
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Ezustvihar, Te is megtudod adni hogy mekkora legyen a raszter.X raszter Y raszter.
 
Ezustvihar Dátum/Date: Szombat, 2012-05-05, 18:01 | Üzenet/Post # 359
nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 17
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 0
Helyzet/Status: Offline
Quote (Viktor)
Ezustvihar, Te is megtudod adni hogy mekkora legyen a raszter.X raszter Y raszter.


Viktor, igen, tudom! X, Y 0.3125-t használnék! Lehet, hogy egy kicsit zavarosan írtam le.
0.25 jönne ki egész lépésekre, de az túl kevés abban az anyagban amivel dolgozok. 0.3-as X-Y raszter lenne a tökéletes, de a hajtás miatt nálam 0.3125-ra oszt ki egész lépéseket a Mach3 (ez még belefér). X, Y raszterhez 0.3125-t írok, a generált G kódomban csak 3 tizedes jegyig generálja a sorokat, holott néggyel lenne pontos a lépés. Ez a problémám! Gondolom ehhez már a programba kéne bele nyúlni, amit csak Béni tud megtenni. unsure
 
Viktor Dátum/Date: Szombat, 2012-05-05, 18:36 | Üzenet/Post # 360
Fontos tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 658
Kitüntetések/Medals: 1
Hírnév/Fame: 3
Helyzet/Status: Offline
Ezustvihar, Szia.Igen akkor már a programot kell átírni hogy meddig számoljon.
 
Fórum » Computergrafika » CAM » DotG (Minden a DotG programról)
Oldal 18 / 21«12161718192021»
Keresés:

Copyright HobbyCnCArt © 2016