|
Sziasztok! Mi a helyzet felétek?
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-11-25, 23:00 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
Üdv mindannyiótoknak. Hát beszéljünk, üzenjünk! :) |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Péntek, 2010-11-26, 22:43 | Üzenet/Post # 2 |
 alapkő
Csaby! Ujra elküldtem a cuccot! Kérlek szólj, hogy megérkezett-e!!! |
|
| |
nádházi |
Dátum/Date: Szombat, 2010-11-27, 10:42 | Üzenet/Post # 3 |
 nézelődő tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 1
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 0
üdvözletem a kollegáknak,és a honlap működéséhez sok sikert kivánok a készitőjének!nádházi tibor |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2010-11-27, 10:48 | Üzenet/Post # 4 |
 alapkő
Köszönjük mester! HA akarsz, Te is besállhatsz a magad dolgaival, képeidel. Adok engedélyeket, és tdsz Te is feltölteni. Szia és szép napot Neked! |
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Szombat, 2010-11-27, 20:25 | Üzenet/Post # 5 |
 haladó tag
Üzenetek/Posts: 124
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Üdv mindenkinek. Össze vagyok törve! Délelőtt elindítottam a címert a/4-es méretben, a gép dolgozott vele több mint öt órát, majd megadta magát a főorsó. Először nem tudtam mitől vesztett lépést felfelé a gép, majd kiderült, hogy már marás közben sem volt meg a fordulatszám. Most itt vagyok kari előtt egy halott maróval. Sajnáljatok, légyszi. >( |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Szombat, 2010-11-27, 21:20 | Üzenet/Post # 6 |
 alapvető tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 855
Kitüntetések/Medals: 3
Hírnév/Fame: 2
Szia ! Sajnállak ! Csak azt nem értem ,hogy tenálad miköze van a lépésvesztésnek a főorsóhoz? Üdv
" Ember ,küzdj és bízva bízzál"
http://famakett.hu/ |
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Szombat, 2010-11-27, 21:48 | Üzenet/Post # 7 |
 haladó tag
Mindössze annyi, hogy a csökkenő fordulatszám miatt valószínűleg nem tudta belenyomni a tölgyfába fába a tűt és ezért egyre magasabban dolgozott. Legalábbis feltételezem, hogy így történt, mert nem voltam a gép mellett, amikor a baj megtörtént. Eddig nem volt lépésvesztésem, feltételezem a két dolog összefügg. Én voltam a telhetetlen, mert a/4 -es méretben 10 mm mély reliefet, nagyolás nélkül elindítottam. |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Szombat, 2010-11-27, 22:24 | Üzenet/Post # 8 |
 alapvető tag
Most már értem .Tehát a főorsó gyengülése a függőleges mozgás lépésvesztésében nyilvánult meg. Ezért csak feltételezhető,hogy egy erősebb függőleges léptecs meg benyomta volna a marót és az eltörik. Egyébként milyen főorsót használsz?
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-11-28, 05:11 | Üzenet/Post # 9 |
 haladó tag
Hangsúlyozom, mindez csak feltételezés, mert a hibát nem tudom reprodukálni. Most már egyáltalán nem megy a Kress FME800 főorsó. Egyébként a relief átlója 364 mm. 0.1 mm-es oldallépésben 45 fokban marva készült. 3640 soron tévesztett a Z tengelyem kb. 1 mm-ert, ráadásul a gravitációval szemben, amerre a legnehezebb. Az idő rövidsége miatt valószínűleg, nem ezt fogom megjavítani. A fortunát már megvettem a kicsi sárga emberkéktől, motorom van, jobban járok, ha ehez megcsinálom a hajtást. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-11-28, 09:37 | Üzenet/Post # 10 |
 alapkő
Húúú vazz Csaby! Ez gáz! Először: Milyen teljesítményű (volt) a KRESS? Milyen fordulatszámon adtad neki? Hogy tudd: Én egy 300W os főorsóval dolgozok 18E-es fordulatszámon és Szerencsére ez a telkjesítmény és fordulatszám elegendő ahhoz, hogy mindenféle probléma nélkül marjak 8-10mm mélyen. A lépésvesztés sokminden miatt előjöhet, leginkább azt szeretem, ha megmagyarázhatatlanul. Tegnap is megesett az egyik reliefnél egy órás marás után. A következő alkalommal mindenféle probléma nélkül végigment a marás. Talán annyi, hogy egy kicsit ilyenkor viszsavesz az ember vagy a sebességből, de inkább a kérdéses tengely gyorsulásából. Ez meg szokta oldani a problémát. A KRESS tönkremenetele viszont rejtély. Bár nem tudom még az adatait, de érzésem szerint ennek többet kell tudnia mint az én főorsómnak. Hűtés? Egyéb más lehetőség amiért feladhatta? Szerintem ez nem az aktuális munka miatt következett be, hanem egyszerűen az a szerencsétlen eset jött be, hogy valamiért eljött az "ideje". Mindenképp mesélj majd, hogy mi a helyzet. Az uj főorsó mellett azért érdemes ezt is megvizsgálni, legalább hogy tudd mi is történt. Szia! |
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-11-28, 11:55 | Üzenet/Post # 11 |
 haladó tag
KisKZ! 800 Wattos volt, a maximális 30.000 rpm-el pörgetve. A lépésvesztést azért nem értem, mert ha a léptetőmotor gyenge akkor egyre lejjebb kerül a z tengely, mert emelni nehezebb. Nekem viszont egyre feljebb került, mintha lefelé ment volna nehezen. Idővel megcsinálom, de most termelni kell, mert a család most már elvárja az ajándékot.  |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-11-28, 12:01 | Üzenet/Post # 12 |
 alapkő
A lépésvesztés nem csak a motor gyengesége miatt lehetséges... Pontosabban ez elég bonyolult. Az is gyengeség végülis, ha nem tudja megállítani az előzőleg elindított felfelé haladást valamiért. De valahonnan beérkezett elektromos zaj, ... bármi okozhatja a dolgot. Elősre én egy picit visszavennék a gyorsulásból azon a tengelyen. |
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-11-28, 15:01 | Üzenet/Post # 13 |
 haladó tag
Örömmel jelenthetem, hogy nem vagyok annyira béna, mint amilyennek látszom. Szétkaptam a főorsót, mint Floki a lábtörlőt. Találtam benne, egy halott hőmérséklet érzékelőt. Jelenleg anélkül megy, de legalább működik. Ahhoz képest, hogy milyen keveset dolgozott, elég halványak a szénkefék is. Holnap megrendelek hozzá mindent, de most legalább elkészülhet a napi marás adagom. Készül a címer, de most durvázással. Nem merem teljes fordulatra tekerni, de így talán elég lesz. |
|
| |
miki-bá |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-11-28, 15:35 | Üzenet/Post # 14 |
 alapvető tag
Beszéljünk a "néha" előjövő lépésvesztésről. Én azt gondolom ,hogy mivel ti reliefeket csináltok ezért a Z rengely elektronikusan és mechanikailag is jelentősen meg van terhelve ezért nem létezhet -e hogy a sok és gyors irányváltáskor elfogy az energia vagyis a tápegységben lévő kondik nem bírják pótolni a fellépő energia mennyiséget. Ezért ott időlegesen lépést veszt a szerkezet. Péter ! ugye azt írod hogy "akkor visszaveszel valamiből" tehát a visszavett sebességhez és gyorsuláshoz már kisebb energia kell vagy a kondiknak van ideje feltöltődni. Na ez a kérdés?
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-11-28, 16:13 | Üzenet/Post # 15 |
 haladó tag
Miki-bá! Minden meglehet, de nekem hónapok óta ez volt az első lépésvesztésem. Eddig csak a hibás pályagenerálás és egyéb humán error játszott. Ezért tulajdonítom az eseményt a főorsó meghibásodás járulékának. Késő estére kiderül, mert most újra elindítottam ezt a szép nagy reliefet. A síkolás kész van, most a nagyolás folyik (ez maradt ki tegnap) és eddig hibátlanul dolgozik. Kop-kop. Sajnos a teljes munka több mint 5 óra, úgyhogy nem biztos, hogy ma még referálok. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Hétfő, 2010-11-29, 11:00 | Üzenet/Post # 16 |
 alapkő
Quote (miki-bá) Péter ! ugye azt írod hogy "akkor visszaveszel valamiből" tehát a visszavett sebességhez és gyorsuláshoz már kisebb energia kell vagy a kondiknak van ideje feltöltődni. Szia Mikibá! Érdekes amit mondasz. Ezen az oldalon én még nem is gondolkodtam el. Persze előre is elnézést ha hülyeséget mondanék, mert ugye az elektronika nem igazán az én világom. Elvileg elég szép pufferkondik vannak ugye a tápon ugye (nálam a H2 höz) a 2 darab 10000 mikros pufferkondi. Az elmondások szerint ennek elegendőnek kellene lennie ahhoz, hogy ellássa a rendszert "üzemanyaggal". Erre valami elektronikai szakember guru tudna inkább választ adni. Az én véleményem az, hogy a lépésvesztésekért egyrészt a nem megfelelően beállított engedélyezett tengelygyorsulások (nem tudja a motor "erőből" azzal a gyorsulással mozgásra bírni/fékezni a kérdéses tengelyt) vagy pedig elektronikai zavar a hibás. Persze elvileg megeshet az is, hogy valamiféle mechanikai gátló tényező megemeli a tengely mozgatásához szükséges erőt, kosz por, egyéb miatt enyhén megszorul a tengely és nagyobb nyomatékigénnyel lép fel a motor felé. A kisebb gyorsuláshoz ugyanazon tömeg mozgatásához ugye kisebb a nyomatékigény. Tehát alacsonyabbra véve ezt az értéket lehet "nyerni" a motorokkal szemben támasztott igényen. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Hétfő, 2010-11-29, 11:14 | Üzenet/Post # 17 |
 alapkő
Quote (Csaby) Szétkaptam a főorsót, mint Floki a lábtörlőt. Találtam benne, egy halott hőmérséklet érzékelőt. Jelenleg anélkül megy, de legalább működik. Na ez azért megnyugtató. Az a rossz érzésem volt, hogy a programmal van gondod, mint okozó. Sajnos ez akkor bizony nem sokáig bírta.... Mennyi idős volt szegény, hogy igy eljutott egy generálig? |
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Hétfő, 2010-11-29, 12:14 | Üzenet/Post # 18 |
 haladó tag
Nem húzta sokáig. Én használtam vettem és kb 100 üzemórát használtam. Az előéletét nem tudom, de újszerű volt. Nyugi, a kép tökéletes. Ma újra kimartam, és hibátlan. Összhatásában kicsit magas. Megcsinálom 8 mm-rel. Megkaptad a hétvégi levelemet? Tudod, amelyikben a nevet kértem. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Hétfő, 2010-11-29, 13:03 | Üzenet/Post # 19 |
 alapkő
Quote (Csaby) Megkaptad a hétvégi levelemet? Tudod, amelyikben a nevet kértem. Igen de nem voltál elég konkrét! Írd meg kérlek, hogy hova és mekkorába kéred, utána mutatok stílus lehetőségeket. |
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Hétfő, 2010-11-29, 17:20 | Üzenet/Post # 20 |
 haladó tag
De hát én küldtem próbálkozást is. Csak nem vagyok magamban biztos. Most már abban sem, hogy mellékeltem. Fölé szeretném, nem túl cikornyásan, hogy könnyen olvasható legyen, de azért nem arial betűtípussal. Méretben akkora, hogy ne domináljon, de ne is vesszen el. Más szóval arányosan. És kész, de hát hiányos. Azóta már körbevágtam, csak pácolnom kell. Hozzáadva (2010-11-29, 6:20 PM) --------------------------------------------- A feleségen azt mondja, hogy a férje komp akart lenni. De nem.... Mit csináljak, nem volt szívem pocsékolni a cseresznyét. Gondoltam előbb kimarom és csak utána darabolom. |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2023 | | |
 | |  |
|
|