|
ArtCAM problémák, kérdések
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szerda, 2011-01-19, 17:42 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
ArtCAM-mal kapcsolatos problémák, kérdések, válaszok |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Szombat, 2011-02-05, 10:54 | Üzenet/Post # 21 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Quote (xplod) milyen progival tudom kivágni,körbevágni Külön szerszámpályát szoktam generálni a marás utánra adott átmérőjű ujjmaróra. Ha téglalap, vagy más forma nem számít, a lényeg hogy legyen egy vektor ami körüljárja a modellt, ehhez képest fél átmérővel elvezetheted a marót. Relief marás után szerszámcsere és kivágás.
H1i.hu |
|
| |
csiki |
Dátum/Date: Szombat, 2011-02-05, 10:55 | Üzenet/Post # 22 |
 komoly tag
Üzenetek/Posts: 369
Kitüntetések/Medals: 2
Quote (xplod) Van erre egy másik program az Art-ban? hu, de nehéz ezt elmondani! Mikor ráklikkelsz kétszer egy színre az ac-ben akkor előugrig a snape edit és lent a választószín arra a színre vált. ilyenkor ,ha arra aszínre akarsz bordert akko bitmap editor és kész. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-02-05, 10:55 | Üzenet/Post # 23 |
 alapkő
Quote (xplod) milyen progival tudom kivágni,körbevágni úgy ahogy Peti csinálta Szia Xplod! Tudod hogy nagyon egyszerű megcsinálni? Amennyiben a relief határánál akarod ezt megtenni, akkor nagyon egyszerű a dolgod. A relief toolsszekcióban (balra ugye), A Create Vector boundary from relief paranccsal egy kattintással készül el a relief széleit 0 magasságnál körbehúzó vektor. Utána ezt kiválasztod a 2D módban, és használod a Vektor Tools szekcióban az Offset Vector(s) parancsot, amivel fél marónyi távolsága kifelé csinálsz egy párhuzamos vektort. Pont ahogy Amatőr is mondta. Utána ezt választod ki a Machine Along Vector pályagenerálási parancshoz. Ha nem stimmt szólj és keresek videót róla! Egyébként nem minden esetben szép ez. Sokszor jobb egy nagyobb keretet adni a dolgoknak és azt körbevágni. Persze néha éppen ez ami tetszetős. De ez már a felhasználó kívánsága és ízlése ugye.....  |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-02-05, 10:55 | Üzenet/Post # 24 |
 alapkő
Quote (csiki) arra aszínre akarsz bordert akko bitmap editor és kész. Velem valami nem stimmelhet, mert mindig más utat járok. De ez mindenben így van.... Gyagyi logikám van. Ez már ilyen.  |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-02-05, 20:38 | Üzenet/Post # 25 |
 alapkő
Quote (Amatőr) Ezek szerint a behívott .bmp utólagos módosítására nincs is mód? Bizonyos fokú módosításokat szoktam alkalmazni. De ezek nem olyan jellegűek, hogy a méretekhez köze lenne. A másik az, hogy a Bitmap-eket én jobban szeretem más szoftverekben módosítani, mert ott többet tudok és könnyebben elvégezni velük. Ezért nem is nézegettem mélyebben a lehetőségeket. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-02-05, 20:40 | Üzenet/Post # 26 |
 alapkő
Quote (Noble) Kicsit nehezen látom át a forumot, de majd meg szokom. A fórum és a témák logikája folyamatosan változhat. Bátran javasolj a fórumokkal kapcsolatos részben! Szívesen fogadunk minden jó ötletet. Holnap pl. ezt a két hozzászólást is átviszem oda, hogy itt "tiszta" maradjon a topic.  |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Szombat, 2011-02-05, 21:00 | Üzenet/Post # 27 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Quote (KisKZ) a Bitmap-eket én jobban szeretem más szoftverekben módosítani Kapisgálom, legutoljára jó szolgálatot tett a Paint.
H1i.hu |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Szombat, 2011-02-05, 21:15 | Üzenet/Post # 28 |
 aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 241
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Quote (KisKZ) Egyébként nem minden esetben szép ez. Sokszor jobb egy nagyobb keretet adni a dolgoknak és azt körbevágni. Persze néha éppen ez ami tetszetős. De ez már a felhasználó kívánsága és ízlése ugye..... smile Igazából azért akarom mert az álltalam elkészített relief-et nem teszi középre az ART . Utána mindig igazítani kell ha kész a munkadarab,de ha kijelölöm hogy ő marja körbe akkor nem kell szenvednem. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2011-02-05, 21:17 | Üzenet/Post # 29 |
 alapkő
Quote (xplod) álltalam elkészített relief-et nem teszi középre az ART Húúú tényleg! Ezt az art filet el akartam kérni a multkor, análkül, hogy látnám csak találgatnék. Milyen verzióban dolgozik aki csinálta Neked?  |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Szerda, 2011-02-16, 07:05 | Üzenet/Post # 30 |
 aktív tag
Peti még mindig nem tudom hogy a gép mikor fogja elkészíteni a domború részeket amit Art ban megrajzolok ,nekem mindig síkra csinálja. Miért? |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szerda, 2011-02-16, 10:38 | Üzenet/Post # 31 |
 alapkő
Quote (xplod) Peti még mindig nem tudom hogy a gép mikor fogja elkészíteni a domború részeket amit Art ban megrajzolok ,nekem mindig síkra csinálja Elsőre: Leszimulátad AC-ben ? Ott megcsinálta a domborulatokat? Mindenképpen csináld meg légyszíves!!! Ha ott a szimuláció azt mutatja, hogy a pályádnak marnia kell a dombort, akkor nem az AC-ben van a hiba. Ha erre válaszoltál utána kérdezek tovább. |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-02-17, 07:57 | Üzenet/Post # 32 |
 aktív tag
Na ,elkészítettem de síkra csinálta a lecsót nem domborúra. Mi az oka? |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-02-17, 10:42 | Üzenet/Post # 33 |
 alapkő
Quote (xplod) Na ,elkészítettem de síkra csinálta a lecsót nem domborúra. Mi az oka? Ha jól értem, akkor azt mondod, hogy a szimuláció is síkra készíti a pályát. gyakorlatilag nem marja a reliefet. Kezdjük egészen az elején..... A 3D képen látható, hogy létrehozta a dombort a szoftver? A reliefet elkészítette 3D-ben? Lehet jó lenne egy telefonkonferencia.... Valami egyszerű dolog lehet a hiba.... Vagy írd le lépésről lépésre mit csinálsz. Akkor láthatjuk, honnan jöhet a gond. |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-02-17, 14:55 | Üzenet/Post # 34 |
 aktív tag
Nos,emléktáblát csináltam ,ugyan úgy csináltam mint eddig először le sűlyesztettem 2 mm mélyre a területet ebből , 2 mm re kemeltem a betűket (add) Ugyan így csináltam a szivet is ami az írás mellé került csak azt 1.5 mm magasságig húztam ki hogy a domborulatot megtudjam csinálni. |
|
| |
csiki |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-02-17, 16:29 | Üzenet/Post # 35 |
 komoly tag
Üzenetek/Posts: 369
Kitüntetések/Medals: 2
Quote (xplod) Na ,elkészítettem de síkra csinálta a lecsót nem domborúra. Mikor AC-ben megnyitod a képet ott meg kell adnod a "Zmax"-ot. Az itt beírt értékkel visszi bele a magasságot. (Ha jól értelmezem a problémád) |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Csütörtök, 2011-02-17, 19:58 | Üzenet/Post # 36 |
 aktív tag
Na várj nem elég shap editorban megadni a magasságát és a szögét a kidomborodásnak? |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Péntek, 2011-02-18, 08:26 | Üzenet/Post # 37 |
 aktív tag
Valami nem ok . |
|
| |
BigG |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-02-20, 19:14 | Üzenet/Post # 38 |
 barátkozó tag
Csoport/Group: Moderátorok
Üzenetek/Posts: 96
Ave süllyesztettem alakzatokat egy sima felületbe és mikor lemodellezi az AC olyan szellemvonalak kerülnek a sima felületre amiknek nem kéne ott lenniük, tanácstalan vagyok [img]https://lh3.googleusercontent.com/_95mCi95N0Hg/TWFkXFFphnI/AAAAAAAADEM/4Zatj2HH8WM/Teljes%20k%C3%A9perny%C5%91%20r%C3%B6gz%C3%ADt%C3%A9se%202011.02.20.%20195628.jpg[/img] |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-02-20, 20:04 | Üzenet/Post # 39 |
 alapkő
Quote (BigG) AC olyan szellemvonalak kerülnek a sima felületre amiknek nem kéne ott lenniük, tanácstalan vagyok Szia Big! Ne ess kétségbe! Nekem hasonlót csinált akkor, amikor egy megmunkálandó STL-t importáltam és csináltam meg rá a pályát. Ezek a "szellemvonalak" (nagyon tetszik a szó, gratula hozzá és haszálom később ha megengeded), nem jelennek meg a valós megmunlálásban. Legalábbis nálam nem jelentek meg. Én azért erről a részről csak (tudod, bekeretezve ez a rész és a selected vector-ra generálva a pálya ahogy már beszéltük) csinálnék a nagy megmunkálás előtt egy teszt megmunkálást egy pici darab szemét anyagra. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Vasárnap, 2011-02-20, 20:06 | Üzenet/Post # 40 |
 alapkő
Srácok! Ez a googleusercontent linkelés???? Nem gond, csak valamiért nem működik ugy látom... Legalábbis nálam nem jönnek be a képek. Jobb ha ezeket mégis inkább ide az FTP-n lévő könyvtáratokba teszitek. |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2022 | | |
 | |  |
|
|