|
Relief próbálkozások
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-02, 15:53 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
Itt azt lehet bemutatni, hogy ki, milyen módon indul neki egy-egy relief elkészítésének, egy-egy feladatnak. |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-09, 20:43 | Üzenet/Post # 21 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Quote (KisKZ) Leginkább a szerszámod és a befogód fogja meghatározni a dolgot 20° 0,1 gravírtűre gondoltam egy fogásból, nagyolás nélkül. Az anyag 15mm vastagságú, a hátuljára kell majd valami aminél fogva fel lehet akasztani, tehát vagy bemarom, vagy belecsavarozok. A 8mm szimpatikus, a kilógással nem lesz probléma. Köszönöm!
H1i.hu |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-09, 20:49 | Üzenet/Post # 22 |
 alapkő
Egyébként lesz egy kérdésem a keretkészítéssel kapcsolatban, de csak holnap mert valami rajzot kell összeütnöm hozzá hogy lásd mit akarok, leírni nehézkes lenne.
H1i.hu |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-09, 20:53 | Üzenet/Post # 23 |
 alapkő
Quote (Amatőr) Egyébként lesz egy kérdésem a keretkészítéssel kapcsolatban Én mostanában, ahogy dolgozom ki a reliefeket, sokmindenre rájöttem ám. A titok ott búvik meg hátul. Elő kell réncigálni!  |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-09, 20:56 | Üzenet/Post # 24 |
 alapkő
Quote (Amatőr) 8mm szimpatikus Ha lesz egyszer időd és türelmed érdemes megpróbálni lemarni egyet ugy, hogy az alapterülethez képest magasra veszed a reliefet. Meglátod, hogy nem olyan szép. Legalábbis én igy tapasztaltam. Persze ez egy bizonyos méretig igaz. A ló esetében kb azokhoz a begfoglaló méretekhez a 8mm stimmel. De ne feledd! Mindenkinek más lehet az izlése!  |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Szombat, 2010-12-11, 20:02 | Üzenet/Post # 25 |
 aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 241
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Quote (KisKZ) De addig annyit csinálj magadtól, hogy Corelben készíts valami alakzatot (most talán még könnyebb azt használni) majd exportáld ott DXF-be (Release 14 verzióban) az ArtCamban pedig használd a Vektor menüpont Import parancsát hogy betöltsd a 2D felületre! Nos ,ma Art ban csináltam egy szöveget egy alapterületen (téglalapon) ,mind az alapterületet mind a szöveget kiemeltem . Az alapterületet 2mm-re a szöveget pedig 4 mm -re emeltem ki a nullától. Egész jó lett.A szöveg az web oldalam címe:www.gportal.hu/xplodrocket |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-16, 16:43 | Üzenet/Post # 26 |
 aktív tag
Sziasztok. Érdekes napom volt. Hol is kezdjem:) Nekiláttam elkészíteni egy papagájos relief-t amit Petitől kaptam. 25% ig nagyon szépen ment a dolog amikor azt vettem észre hogy össze vissza mar a gép ,beletrafált mindenbe utána meg cikk-cakk-ot húzott. fel is hívtam Peti fórumtársat .A tanácsára átnéztem a vezetékeket ,mindjárt az első motornál megtaláltam a hibát , az egyik vezeték elégett ,gondolom rosszul volt meghúzva a csokiban.Miután kijavítottam a hibát ujra kezdtem a marást .Szépen meg is csinálta 2 óra alatt. Felemelem a marót Z tengelynél és kiesett a tű a patronból Kivettem a patront a tű másik vége eltört ,hogy miért ne kérdezzétek. A marásnál lehet is látni hogy hol történt a dolog .Nem veszélyes hiba 0.1-0.2 mm a hiba. De készen lett.Itt van pár kép a mai napomról:D 
|
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-16, 17:02 | Üzenet/Post # 27 |
 alapkő
Quote (xplod) 1522218.jpg(141Kb Ez a leszorító nagyon tetszik, gratula az ötletért!
H1i.hu |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-16, 17:46 | Üzenet/Post # 28 |
 alapkő
Quote (Amatőr) mindjárt az első motornál megtaláltam a hibát , az egyik vezeték elégett tyűű!!! Azért igy jobb a dolog.... Ilyenkor mindig szépen végig kell menni mindenen. Előbb mechanika, utána csatlakozások, utána szoftver, utána elektronika.... De szerintem Te ezt már vágod!  |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-16, 17:48 | Üzenet/Post # 29 |
 alapkő
Azt nézem, hogy ez a papagály túl sima... Bár eleve tudtam és mondtam hogy ilyen lesz... A Csaby papagálya lesz a jó neked. Az szép tagolt. Azért ha a felület le van kezelve, érdekelne, hogy kijön-e belőle az apró mintázat. Most már másképpen próbálok nekilátni a reliefeknek. Tanultam sokat az utóbbi időben. |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-16, 18:01 | Üzenet/Post # 30 |
 aktív tag
Quote (Amatőr) Ez a leszorító nagyon tetszik, gratula az ötletért! Köszönem ,egyszerű szög vas. Itt egy film a készítésről , a végén lehet látni a törött gravírtűt ahogy kiesik a patronból:D http://www.youtube.com/watch?v=J2uvBEOVf5w |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Péntek, 2010-12-17, 13:48 | Üzenet/Post # 31 |
 alapkő
Quote (xplod) lehet látni a törött gravírtűt ahogy kiesik a patronból Ilyent sem láttam még Milyen géppel marsz? Ez valami felsőmaró? Látom Te is a 45°-os marást preferálod. Miért?
H1i.hu |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Szombat, 2010-12-18, 11:33 | Üzenet/Post # 32 |
 aktív tag
Igazából az X ,Y tengely egyszerre dolgozik és együtt kopik. ha erre gondoltál. Igen az egy "felső maró" de még sem az. Kress Igazából ez a maró nem is tudom mihez készült ,de nincs talpa alapból.Hozzáadva (2010-12-18, 12:33 PM) --------------------------------------------- olyan kérdésem lenne , hogy ha lassú előtolással csinálom a papagájom akkor szebb lesz? vagy hogyan tudok finomítani ezen hogy szép legyen? |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Szombat, 2010-12-18, 20:22 | Üzenet/Post # 33 |
 alapkő
Quote (xplod) ha lassú előtolással csinálom a papagájom akkor szebb lesz? Nem hiszem. A megfelelő szerszámfordulat és előtolás választással esetleg a megmunkált felületet tudod szépíteni, de a relif nem fog változni. Ahogy Péter is írta: tagoltabb formát kellne választanod. A pác még kihozhatja azokat a részleteket amik most még nem igazán láthatóak.
H1i.hu |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Szombat, 2010-12-18, 21:14 | Üzenet/Post # 34 |
 alapkő
Quote (xplod) olyan kérdésem lenne , hogy ha lassú előtolással csinálom a papagájom akkor szebb lesz? vagy hogyan tudok finomítani ezen hogy szép legyen? Szia Xplode! Megtennéd, hogy a Csaby félét kimarod? Szeretném megnézni milyen lesz annak az eredménye. A konturok valamiért a marásaidnál olyan érdekesek... Nen olyan finom simák... Persze megtéveszthet a kép. Semmi okllyanásod nincs a mechanikán ugye? |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-12-19, 07:22 | Üzenet/Post # 35 |
 aktív tag
Quote (Amatőr) A megfelelő szerszámfordulat és előtolás választással esetleg a megmunkált felületet tudod szépíteni, Erre gondoltam én is ,nem a képre...stb |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-12-19, 10:53 | Üzenet/Post # 36 |
 aktív tag
Quote (KisKZ) Megtennéd, hogy a Csaby félét kimarod? Na kész a csaby féle papagáj , nagyon szép.A felső résznél nem tudom miért csinálja azt az érdes felületet , ha kottyanna akkor a relief-n is látszana. 
|
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-12-19, 12:06 | Üzenet/Post # 37 |
 aktív tag
na így már jobb , körbe martam a belső kontúrt.Holnap festés és feliratozás. Hozzáadva (2010-12-19, 1:06 PM) --------------------------------------------- Ehun van-e http://www.youtube.com/watch?v=SSHD7Q6diYY
|
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-12-19, 13:29 | Üzenet/Post # 38 |
 alapkő
Quote (xplod) na így már jobb Valóban, ez már sokkal szebb. Quote (xplod) körbe martam a belső kontúrt ...akkor megmunkálnod is felesleges az egész négyzet alkú területet, elég lett volna a papagály kontúrjáig. Ezt én is Pétertől tanultam, nézd meg a videóit! Sokkal kevesebb munkaidő és kopás. Nem mindegy. például...
H1i.hu |
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-12-19, 15:23 | Üzenet/Post # 39 |
 haladó tag
Üzenetek/Posts: 124
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
Nekem az a furcsa az xplod féle videón, hogy a relief széle nem egyenletes. Olyan mintha valamelyik vízszintes tengely nem mindig ugyanoda térne vissza. Nálam ez annyira sima, hogy pácolás után elég a dörzsszivacs neki. |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-12-19, 16:08 | Üzenet/Post # 40 |
 alapkő
Quote (Csaby) Nekem az a furcsa az xplod féle videón, hogy a relief széle nem egyenletes Jogos az észrevétel! Pedig nem is hajtja gyorsan, ha jól láttam 40%-ra vette az előtolást a tervezetthez képest. A motorok sem kicsik, azoknak nem szabadna lépést veszíteni, a sínekkel sem hiszem hogy baj lenne. Vagy az orsó, vagy a vezérlő hibájára tippelnék, Vajon milyen vezérlő lehet?
H1i.hu |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2023 | | |
 | |  |
|
|