|
Relief próbálkozások
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-02, 15:53 | Üzenet/Post # 1 |
 alapkő
Csoport/Group: Adminisztrátorok
Üzenetek/Posts: 3088
Kitüntetések/Medals: 4
Hírnév/Fame: 9
Helyzet/Status: Offline |
Itt azt lehet bemutatni, hogy ki, milyen módon indul neki egy-egy relief elkészítésének, egy-egy feladatnak. |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-02, 15:56 | Üzenet/Post # 2 |
 alapkő
Sziasztok! Amatőr kért meg arra, hogy ha lesz időm, az egyik bartájának készítsek el egy U-boat medál reliefet. Az alapja egy koszorú. Most egy pici időt loptam és gyorsan megpróbáltam összedobni valamit. A levelek nincsenek kidolgozva még, de az alapelvet megtaláltam. Bár ez az ArtCAM topic, azonban én ehhez a részhez egyelőre a PROE-t használtam. Bármilyen kritikát, ötletet szívesen fogadok! |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-02, 18:03 | Üzenet/Post # 3 |
 alapkő
Üzenetek/Posts: 2313
Kitüntetések/Medals: 6
Hírnév/Fame: 3
Szia Péter! Eddig tuti! Kíváncsian várom a folytatást. A leveleket majd lesimítod ugye? Kár hogy a végterméket nem szabad kitenni.
H1i.hu |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-02, 20:07 | Üzenet/Post # 4 |
 alapkő
Quote (Amatőr) A leveleket majd lesimítod ugye? Természetesen. A módjára több lehetőség is lesz. Csak idő is legyen. Tudod. Quote (Amatőr) Kár hogy a végterméket nem szabad kitenni. Ezt nem tudom biztosan..... Elvileg itt a történelmi bemutatásáról van szó valaminek. De előbb utóbb ugyis ugy fog kinézni és ugyis itt lesz látható az egész .  |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-02, 22:43 | Üzenet/Post # 5 |
 alapkő
Ezt Pedig Csaby címeréhez bontottam ki egy eredeti 3D szkennelt Brémai címerből. Meglátjuk kell-e neki.  |
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Péntek, 2010-12-03, 08:41 | Üzenet/Post # 6 |
 haladó tag
Üzenetek/Posts: 124
Kitüntetések/Medals: 2
Hírnév/Fame: 4
[color=red]KisKZ![color=gray] Ez gyönyörű. El tudnám képzelni egy ajándékon, belül egy keret azon virág vagy fotó, lent a szalagon az ajándékozott neve. A címeremet viszont nem adom. Az úgy tökéletes ahogy van! Szerintem annyira kijött az eredeti fíling, hogy bármi változtatás már csak lerontaná. Egy ember kivételével már mindenki látta és hanyatt dobták magukat a gyönyörtől. Ezt nem azért mondom, hogy fényezzelek, nincs rá szükséged. Át is foglak nevezni Leonardo da KisKZ-ra! |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Péntek, 2010-12-03, 18:10 | Üzenet/Post # 7 |
 alapkő
Quote (KisKZ) Elvileg itt a történelmi bemutatásáról van szó valaminek. Igazad lehet... végül a késztermék is ki lesz állítva, és nem úgy esik megítélés alá mint jelkép, hanem mint a történelem része. Hozzáadva (2010-12-03, 7:10 PM) --------------------------------------------- Azért az is megérne egy cikket ahogy ez a relief készül... ..tudom, ne legyek telhetetlen 
H1i.hu |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Péntek, 2010-12-03, 21:29 | Üzenet/Post # 8 |
 alapkő
Quote (Amatőr) Azért az is megérne egy cikket ahogy ez a relief készül... ..tudom, ne legyek telhetetlen Tényleg arra kérlek, hogy ne legyetek türelmetlenek! Xplode nak is van egy egyszerűbb munka, amit érdemes lenne végigvinni egy cikken, de ez is hálás téma lenne. Ugyis több szoftveren megyek át a munka során. Mindenből lehetne egy csepp! |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Péntek, 2010-12-03, 21:32 | Üzenet/Post # 9 |
 alapkő
Quote (Csaby) Át is foglak nevezni Leonardo da KisKZ-ra! Az egyik német, és a régi magyar főnököm hívott Michelangelo-nak. ... Tényleg! De ott a házöntvény bűvészkedéseknek köszönhettem Na!!! Kikapok mert ez már offtopic? A túrót!!!! Elfér mert megy a kereső végre az oldalon, persze azért ígérem vigyázok a sok szöveggel a célzott topicokban. Majd Ti moderáltok!  |
|
| |
Csaby |
Dátum/Date: Vasárnap, 2010-12-05, 19:07 | Üzenet/Post # 10 |
 haladó tag
Üzenetek/Posts: 124
Hírnév/Fame: 4
Majd a modi megdorgál! Én azt hiszem elfér a szöveg, hiszem az a lényeg, hogy szívesen olvassák a többiek. Annyira nem kell katonás rendnek lenni. Minden téma beskatulyázva? Milyen világ az olyan? De azért, hogy legyen relief is: A tegnap elrontott címert ma kidobtam és helyette martam egy lovat. Az mindig örömet okoz. Holnap marok egy címert, de sajnos csak kisebb méretű fám van, úgyhogy nem lesz teljes méretű.Hozzáadva (2010-12-05, 8:07 PM) --------------------------------------------- Feltettem a címert, most már felirattal. KisKZ! Fenntartom a véleményem, hogy nagy művész vagy. |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-07, 16:54 | Üzenet/Post # 11 |
 aktív tag
Csoport/Group: Felhasználók
Üzenetek/Posts: 241
Kitüntetések/Medals: 0
Hírnév/Fame: 1
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne , ha Corel Drav ban "megrajzolok" egy szöveget ,elmentem utána ezt ArtCam ba beolvasom ugyan azokat a dolgokat kell megcsinálnom mint egy képnél? Van a H2 vezérlőnek egy gravírozó programja , alap sok karaktert nem lehet készíteni vele , ezért kérdezem hogy Corel ban jobb lehetőségek vannak?! |
|
| |
csiki |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-07, 17:13 | Üzenet/Post # 12 |
 komoly tag
Üzenetek/Posts: 369
[color=orange]Quote (xplod) ugyan azokat a dolgokat kell megcsinálnom mint egy képnél? Ha Corelből dxf-ben mentesz (autocad2004 vagy előbbi) akkor simán meg tudod nyitni az AC-ben. Onnan már te döntöd, hogy csak gravírozni vagy esetleg domborművet akarsz csinálni.
Az üzenetet módosította/Modified by csiki - Kedd, 2010-12-07, 17:20 |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-07, 18:57 | Üzenet/Post # 13 |
 aktív tag
Az Art Cam az alapból generál G kódot? |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Kedd, 2010-12-07, 22:11 | Üzenet/Post # 14 |
 alapkő
Quote (xplod) Sziasztok. Olyan kérdésem lenne , ha Corel Drav ban "megrajzolok" egy szöveget ,elmentem utána ezt ArtCam ba beolvasom ugyan azokat a dolgokat kell megcsinálnom mint egy képnél? Van a H2 vezérlőnek egy gravírozó programja , alap sok karaktert nem lehet készíteni vele , ezért kérdezem hogy Corel ban jobb lehetőségek vannak?! Húúú. Várj Xplode! Csak sorban, lassan! Először is: elkezdtem kifejezetten a Te kedvedért írogtani cikket a kezdő lépésektől az ArtCAm mal kapcoslatban. Az a vetor négyszög amit ott létrehozunk, a későbbiekben lehet egy Corelből DXF-ként exportált és az AC-be ekként importált vektor is. KAár betű, akár más! A további kezelése bármelyiknek ugyanolyan. Sok sok lehetőség lesz rá. Pont ahogy Csiki is mondja. Második: A H2 csak egy elektronika! Nincs szoftvere, nincs gravírozó programja. Te szerintem a MACH3-ra gondolsz és a beépített, abból meghívható alkalmazásokra. Ezek egyike tényleg egy gravírozó modul, de tényleg nagyon nagyon kevés sajnos a tudása. Szerintem hamar belejössz majd a dolgokba és rájösz, hogy érdemes elfelejteni. Quote (xplod) Az Art Cam az alapból generál G kódot? Az ArtCAM (a nevében is tartalmazza a CAM, azaz Computer Adided Manufacturing, számítógéppel segített gyártás) magába foglal egy olan részt, ahol Te a Neked megfelelő módon tudsz G kódot generálni a munkádról. Nem kell külön modul, semmi. Ez a része a teljes megvásárolható szoftvernek. Ha erre gondoltál akkor igen.  |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-08, 16:29 | Üzenet/Post # 15 |
 aktív tag
Először nem sikerült elkészíteni a cikked szerint a relief-et addig piszkálta a csőröm míg rá nem jöttem hol a hiba. Az volt a baj hogy a kijelölt rész nem volt kijelölve(lila) és ezért nem készítette el a kiemelést. |
|
| |
Amatőr |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-08, 18:54 | Üzenet/Post # 16 |
 alapkő
Péter! Karácsonyra készítenem kell az egyik ismerősnek egy Ló relifet. Most én is nekiszaladok ha már rátok szabadítottam . Sikerült anyagot is szerezni hozzá, (természetesen vágódeszka) kb. 170x240mm lesz a relif plusz a keret. Lenne egy kérdésem Hozzád mint szakavatotthoz: ehhez a mérethez mekkora magasságot (Z) adjak meg hogy arányos legyen? Köszi!
H1i.hu |
|
| |
xplod |
Dátum/Date: Szerda, 2010-12-08, 20:25 | Üzenet/Post # 17 |
 aktív tag
Peti érdeklődve várom a 2. részét a leírásnak |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-09, 09:20 | Üzenet/Post # 18 |
 alapkő
Quote (xplod) Az volt a baj hogy a kijelölt rész nem volt kijelölve(lila) és ezért nem készítette el a kiemelést. Pontosan. De! Annyiban tévedsz, hogy ekkor is történt valami. Ugyanis ha nem egy vektoron katintasz egy duplát, hanem valahol a munkaterületen, akkor az adott pont alatt található színnel végzi el a műveletet amit kiadtál Neki. Vagyik ebben az esetben a fehér színnel, vagyis... vagyis a teljes munkaterületet emelted vagy sülyesztetted. Ezt csak akkor vetted volna észre (mármint mint válétozást) ha a 3D ben oldalról figyelted volna a relief síkot. De örülök, hogy magadtól rájöttél. Ha nem akarsz itt készíteni vektort még, akko rimportálj be valami Corel-ben készült és DXF-ben lementett alakzatot és játsz vele! Peróbálgasd a különböző parancsokat! |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-09, 09:38 | Üzenet/Post # 19 |
 alapkő
Quote (xplod) Peti érdeklődve várom a 2. részét a leírásnak Igenis Mester! De addig annyit csinálj magadtól, hogy Corelben készíts valami alakzatot (most talán még könnyebb azt használni) majd exportáld ott DXF-be (Release 14 verzióban) az ArtCamban pedig használd a Vektor menüpont Import parancsát hogy betöltsd a 2D felületre! Utána próbálkozz a Shape Editorral! |
|
| |
KisKZ |
Dátum/Date: Csütörtök, 2010-12-09, 09:46 | Üzenet/Post # 20 |
 alapkő
Quote (Amatőr) Lenne egy kérdésem Hozzád mint szakavatotthoz: ehhez a mérethez mekkora magasságot (Z) adjak meg hogy arányos legyen? Leginkább a szerszámod és a befogód fogja meghatározni a dolgot. Ha több menetben mennél neki, akkor van rá lehetőséged, hogy a vágóélhossznál mélyebbre is készítsd. Ha előtte lenagyolod akkor még a több menet sem kell, de ekkor kicsit kacifántos a pálya generálása, mert a nagyoló szerszámod valószínűleg nem gravírtű lesz hanem valami hengeres. Ennek a megoldásáról már írtam Csabynak anno, de lehet ebből is születik egy rövid cikk inkább, rendesen részletesen leírva az okokat és a megoldást. A legnagyobb mélységet mindenképpen az adja majd meg, hogy mennyire tudod kinyújtani a szerszám szerszámot (kilógó szár plusz a vágóél együtt) mert a partonnakl már nem szabad beleérnie az anyagba ugye. (Ezt sem olyan egyszerű ellenőrizni persze). Egyébként én hasonló méretnek is a 8mm-es (ha hosszabb a megmunkáló éled akkor annyi is lehet) mélységet használtam. Egy ksiebb alapterületűnél arányosan magasabbra hagytam a reliefet, de meg kell mondjam, Nekem nem tetszett az eredmény. |
|
| |
 | |  |
| Copyright HobbyCnCArt © 2023 | | |
 | |  |
|
|